עוגת שיש פרווה – מתכון לעוגת שיש טורט עננים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת טורט שיש פרווה , גבוהה, רכה ובמרקם עננים מושלם.

כשאני צריכה להכין עוגה לשבת פרווה, זו העוגה המבוקשת.

לקראת יום כיפור אני מכינה אותה עם עוד שלל מתוקים שווים .

אני אוהבת לשתות את התה שלפני הצום עם חתיכה מהעוגה.

היא קלילה ומשאירה טעם מתוק וטעים בפה.

עוגה מעולה לשבירת הצום !

עוגה מפנקת שכולם אוהבים

אפשר להכין את העוגה כטורט ללא תוספת שיש .

כמות תערובת השיש היא לשיקולכם אפשר להגדיל אותה

ולחלק מחצית עם תוספת קקאו ומחצית לבנה.

 

איך מכינים עוגת טורט שיש מפנקת רכה ועסיסית?

המצרכים – תבנית בבקה 26 (סיר פלא)

6 ביצים מופרדות

כוס וחצי סוכר

2 שקיות סוכר וניל

גרידה מלימון או תפוז

1/2 כוס נוזלים (מיץ תפוזים  או מים עם חצי לימון סחוט)

3/4 כוס שמן

כוס וחצי קמח תופח (קמח עם כפית א.אפיה) (220 גר' )

רבע כוס קמח שקדים (לא חובה, אפשר לשים קמח במקום)

קורט מלח

לשיש-

כף ממרח שוקולד או כף גדושה אבקת שוקולית

אופן ההכנה –

מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב.

מעבירים את הקצף לקערה .

באותה קערת מיקסר – אין צורך לשטוף, מכניסים את החלמונים ומקציפים עם חצי כוס סוכר והוניל.

כשהקצף תפוח מורידים את המיקסר למהירות איטית ומשלבים את המצרכים לפי הסדר-

שמן, נוזלים, גרידה מלימון/תפוז ואת הקמחים.

לאחר שהתערובת אחידה מפסיקים את פעולת המיקסר.

מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת החלמונים ומערבבים לתערובת אחידה.

מפרישים לקערה נפרדת כוס מהתערובת . מוסיפים את אבקת השוקו או ממרח השוקולד.

משמנים את התבנית היטב ומפזרים מעט קמח שקדים או קוקוס או קמח רגיל .

מעבירים מחצית מהתערובת הלבנה לתבנית , מעליה שופכים את תערובת השוקולד.

משיישים עם מזלג.

שופכים את התערובת הנותרת הלבנה

מכניסים את העוגה לאפייה לתנור מחומם 175 מעלות.

אפייה של כשעה עד שעה ורבע תלוי בעוצמת התנור . העוגה צריכה להיות יציבה .

מבחר ענק של קינוחים פרווה 

כאן מבחר ענק של מתכוני עוגיות 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ?  מתנות קטנות האינסטגרם 

 

חזרה לדף הראשי !

 

תגובות

תגובות