עוגת טורט שיש פרווה , גבוהה, רכה ובמרקם עננים מושלם.
כשאני צריכה להכין עוגה לשבת פרווה, זו העוגה המבוקשת.
לקראת יום כיפור אני מכינה אותה עם עוד שלל מתוקים שווים .
אני אוהבת לשתות את התה שלפני הצום עם חתיכה מהעוגה.
היא קלילה ומשאירה טעם מתוק וטעים בפה.
עוגה מעולה לשבירת הצום !
עוגה מפנקת שכולם אוהבים
אפשר להכין את העוגה כטורט ללא תוספת שיש .
כמות תערובת השיש היא לשיקולכם אפשר להגדיל אותה
ולחלק מחצית עם תוספת קקאו ומחצית לבנה.
איך מכינים עוגת טורט שיש מפנקת רכה ועסיסית?
המצרכים – תבנית בבקה 26 (סיר פלא)
6 ביצים מופרדות
כוס עד כוס וחצי סוכר
2 שקיות סוכר וניל
גרידה מלימון או תפוז
1/2 כוס נוזלים (מיץ תפוזים או מים עם חצי לימון סחוט)
3/4 כוס שמן
כוס וחצי קמח תופח (קמח עם כפית א.אפיה) (220 גר’ )
רבע כוס קמח שקדים (לא חובה, אפשר לשים קמח במקום)
קורט מלח
לשיש-
כף ממרח שוקולד או כף גדושה אבקת שוקולית
אופן ההכנה –
מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב.
מעבירים את הקצף לקערה .
באותה קערת מיקסר – אין צורך לשטוף, מכניסים את החלמונים ומקציפים עם חצי כוס סוכר והוניל.
כשהקצף תפוח מורידים את המיקסר למהירות איטית ומשלבים את המצרכים לפי הסדר-
שמן, נוזלים, גרידה מלימון/תפוז ואת הקמחים.
לאחר שהתערובת אחידה מפסיקים את פעולת המיקסר.
מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת החלמונים ומערבבים לתערובת אחידה.
מפרישים לקערה נפרדת כוס מהתערובת . מוסיפים את אבקת השוקו או ממרח השוקולד.
משמנים את התבנית היטב ומפזרים מעט קמח שקדים או קוקוס או קמח רגיל .
מעבירים מחצית מהתערובת הלבנה לתבנית , מעליה שופכים את תערובת השוקולד.
משיישים עם מזלג.
שופכים את התערובת הנותרת הלבנה
מכניסים את העוגה לאפייה לתנור מחומם 175 מעלות.
אפייה של כשעה עד שעה ורבע תלוי בעוצמת התנור . העוגה צריכה להיות יציבה .
מבחר ענק של קינוחים פרווה
כאן מבחר ענק של מתכוני עוגיות
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? מתנות קטנות האינסטגרם
חזרה לדף הראשי !