עוגת שזיפים קייצית

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת שזיפים בחושה וקלה להכנה , מסוג העוגות שכולם פשוט אוהבים.

כזאת שמתיישבים על ידה ופשוט כל הזמן “מיישרים”…

השזיפים עוברים בישול קל שהופך לפודינג שזיפים.

מניחים מעל הבצק ומפזרים שטרוייזל מעל שמעניק עוד שכבה מושלמת וטעם לעוגה.

בואו להכין, בטוח יש לכם כמה שזיפים במקרר

 

תבנית מלבנית בינונית 

המצרכים לתערובת העוגה 

150 גר’ חמאה (לפרווה 3/4 כוס שמן )

שמנת חמוצה (לפרווה 3/4 כוס חלב צמחי/קרם קוקוס)

3 ביצים

וניל

כוס סוכר

כוס וחצי קמח

חצי כוס שקדים טחונים ( או עוד רבע כוס קמח )

כפית גדושה אבקת אפיה

 

למלית שזיפים- אפשר להחליף לפירות עונתיים אחרים כמו משמש,תותים,דובדבנים,נקטרינות וגם תפוחי עץ שזמינים רוב השנה !

 

15-20 שזיפים מגולענים

שליש כוס סוכר

2 כפות מים

כפית וחצי קורנפלור

גרד מלימון

 

לשטרוייזל

30 גר’ חמאה (לפרווה – שמן קוקוס)

3 כפות סוכר

שקית וניל

חופן שקדים פרוסים

שליש כוס קמח

2 כפות שקדים טחונים

 

הכנת השטרוייזל-

מערבבים את כל המצרכים לתערובת פירורית.

 

הכנת השזיפים-

מחממים שזיפים וסוכר 3-4 דקות עד שהסוכר נמס.

מערבבים קורנפלור במים ומשלבים לשזיפים שבסיר.

טורפים עד להסמכה של התערובת כ- 2-3 דקות נוספות .

מורידים מהאש ,מוסיפים גרד לימון ומקררים.

מכינים את תערובת העוגה-

טורפים חמאה עם הסוכר.

מוסיפים את שאר המרכיבים -ביצים, שמנת, וניל ולבסוף את המצרכים היבשים.

מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים.

משלבים מעל התערובת את מלית השזיפים – נעזרים בכף ומפזרים באופן שווה

מעל הבצק.

מפזרים את השטרוייזל מעל מלית השזיפים ומכניסים לאפייה.

תנור מחומם על 175 מעלות כ- חצי שעה עד 40 דקות.

 

 

מבחר מתכוני עוגות פרי 

 

חזרה לדף הראשי 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments