
סוף הקיץ מחייב עוגת שזיפים אחרונה בהחלט 🙂 מהר לפני שיגמר.
במקרר נשארו כמה שזיפים מיותמים, ריבות כבר הכנתי בכמות גדולה,
אז מה נשאר לעשות –
מכינים עוגה !
בצק שמרים רך ואוורירי שסופג נפלא את כל הטעמים והמיצים של השזיפים,
בשילוב שקדים ומרציפן- יצא פשוט מעדן !
מצרכים לבצק-
250 ג”ר קמח
כפית שמרים יבשים
2 כפות סוכר
75 ג”ר חמאה
קורט מלח
וניל
גרד לימון
כ- 1/4 כוס חלב
ביצה
המילוי-
כ- 5 שזיפים חתוכים לפרוסות +2 כפות סוכר +2 כפות ברנדי
2-3 כפות ריבת שזיפים
לשטרוייזל-
50 ג”ר חמאה
1/2 כוס קמח
2 כפות סוכר
1/4 כוס שקדים מולבנים
סוכר וניל
גרד לימון
50 ג”ר מרציפן חתוך לקוביות קטנות
מתחילים בהכנת הבצק-
מניחים במיקסר את הקמח, שמרים,סוכר, וניל, מערבבים מעט ומוסיפים את שאר המרכיבים .
מתחילים בלישה איטית. לשים כמה דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
מכסים ומתפיחים כחצי שעה.
מכינים את השזיפים-
מניחים בקערת את פלחי השזיפים עם הסוכר והברנדי.
מכניסים למיקרו ל- 2 דקות לריכוך קל.
מעבירים למסננת ומקררים.
מכינים את השטרוייזל-
מערבבים בקערה- חמאה,קמח,סוכר וניל,גרד לימון לתערובת פירורית.
מוסיפים את השקדים הפרוסים .
מרפדים תבנית עגולה קפיצית קוטר 24-26
משמנים את נייר האפייה במעט חמאה.
מרדדים את הבצק לעיגול גדול מעט מקוטר התבנית ומניחים בתבנית גם מעט על הדפנות.
מורחים את הבצק בריבת השזיפים
מסדרים את השזיפים מסביב.
מפזרים את המרציפן והשטרוייזל.
מניחים להתפחה של כחצי שעה.
מכניסים לתנור מחומם 170-180 מעלות לכ- 50 דקות אפיה.