עוגת שוקולד עם סולת נדירה – כזאת עוד לא טעמתם

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

הכנתם פעם עוגת שוקולד עם סולת? אם לא , אז ממש כדאי לכם לנסות .

יוצאת עוגה פשוט חלומית , רכה ועסיסית וממש נמסה בפה.

עוגה בעלת מירקם מיוחד והטעם פשוט נפלא, ממש כמו מעדן שוקולד.

קלה קלה להכנה ב- 5 דקות עבודה ואם מכינים בתבנית מלבנית אז גם האפיה יחסית מהירה.

בוחשים הכל בקערה ומכניסים לתנור!

כשהעוגה יוצאת מהתנור מרטיבים אותה בסירופ קפה .

תבנית מלבנית בינונית כ- 20/30

המצרכים-

200 גר’ חמאה/נטורינה לפרווה

200 גר’ שוקולד מריר

3/4 כוס סוכר

שקית סוכר וניל

קורט מלח

1/2 כוס חלב/חלב צמחי/מים

4 ביצים

1/2 כוס סולת

כוס וחצי קמח

2 כפות קקאו

כפית קינמון

שקית אבקת אפייה

להרטבת העוגה

כוס ורבע מים רותחים עם כפית גדושה נס קפה

3 כפות סוכר

ציפוי –

100 גר’ שוקולד מריר/חלב

1/3 כוס שמנת מתוקה /צמחית/קרם קוקוס

אופן ההכנה –

מכניסים את השוקולד עם החמאה למיקרו בפולסים כדקה וחצי עד שהשוקולד נמס.

מערבבים היטב. מוסיפים לשוקולד – סוכר , מלח,קינמון ,חלב ביצים וניל ומערבבים היטב.

מערבבים בקערה נוספת את המצרכים היבשים – קמח,סולת,אבקת אפיה וקקאו.

משלבים את קערת היבשים לתוך תערובת השוקולד וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

מעבירים לתבנית מלבנית.

מכניסים לתנור שמחומם על 180 מעלות אפייה של כחצי שעה. העוגה צריכה להיות יציבה במרכזה.

בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ של הקפה – מערבבים נס קפה סוכר עם מים רותחים.

מוציאים את העוגה. שופכים על העוגה את הסירופ.

לאחר שהעוגה מתקררת לחלוטין מכינים ציפוי

מחממים שמנת במיקרו ומכניסים את השוקולד – מערבבים עד שנמס ומעבירים מעל העוגה

עוגת שוקולד עם סולת נדירה – כזאת עוד לא טעמתם

 

עוגות – מאגר ענק של מתכונים לכל סוגי העוגות 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כנסו כאן  להצטרף לווטסאפ שלי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

 

Subscribe
Notify of
4 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
יולי
4 months ago

האם אפשר להגדיל את כמות הפסולת לכוס ואת הקמח להקטין לכוס?

פזית
2 years ago

העוגה יצאה ממש יבשה. מבאס

2 years ago
Reply to  פזית

יש סירופ לשפוך על העוגה וזמן אפייה קצר , לא אמורה לצאת יבשה הכנתי כמה פעמים והיא מאוד עסיסית , צריך לעקוב אחרי ההוראות במדוייק

פזית
2 years ago
Reply to  דפנה

תודה
אבל באמת עשיתי בדיוק כמו שרשום
אפיתי חצי שעה ושמתי את הסירופ