עוגת שמרים רוגלך מהממת פשוט חלומית
את העוגה הזו הכנתי בסוף השבוע כחלק מהמתוקים שנשלחים עם החייל שלי לבסיס.
הוא בא לחופשה קצרה , אכל טוב והצטייד כמובן בהמון מתוקים לו ולחבריו .
בין השאר המתוקים, הכנתי את העוגה הזו וכדי שתתאים לכולם הכנתי אותה פרווה, שהחברה ששומרים כשרות , יוכלו להנות ממנה בכל שעות היום .
חברתי הבלוגרית המוכשרת מיכל מהבלוג רגעים קטנים הכינה לפני כשבוע עוגת רוגלך נוטלה מהממת שכבשה ליבי.
ככה זה כשיש עולם שלם של בלוגרים שנותנים המון השראה וזה ממש כיף !
בואו להכין עוגה שכולם אוהבים – תמצאו לי מישהוא שלא אוהב שמרים עם שוקולד ,
ובמיוחד כזו שאפשר לתלוש ממנה פיסת רוגלך.
בצק של רוגלך אני אוהבת להכין מקופל בשיטה ממש קלה- מה שמניב רוגלך רכים ופריכים גם יחד.
כמובן שאפשר להכין את הרוגלך כיחידות ולא כעוגה – פשוט מניחים בתבנית אפייה ועדיף צמודים זה לזה .
מכינים תבנית 26 עגולה ועדיף עם שוליים גבוהים, מרופדת בנייר אפייה.
*כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים –
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים (10 גר’)
1/4 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
ביצה+ חלמון
מעט גרידה של לימון
1/2 כפית מלח
1/3 כוס שמן
כוס ורבע או יותר מים
למריחה על הבצק –
100 גר’ חמאה
מלית שוקולד –
100 גר’ חמאה מומסת (מה שנשאר מהחבילה)
150 גר’ אבקת סוכר
2 כפות גדושות קקאו
כף קמח
חלבון (נשאר מהבצק)
כף קינמון
מעט רום
אפשר לשלב 1/4 כוס אגוזים קצוצים מכל סוג
אופן ההכנה –
- בכוס מניחים שמרים עם חצי כוס מים וכף מהסוכר , התערובת קצת תופחת
- מנפים את הקמח לקערת המיקסר , מוסיפים את השמרים שבכוס ושאר המרכיבים ומתחילים בלישה איטית
- לשים את הבצק כ- 8-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד מעט דביק במידת הצורך מוסיפים מים .
- מעבירים לקערה ומתפיחים כחצי שעה
- מורידים את הנפח עוטפים את הקערה בניילון ומכניסים לקירור – לפחות 4 שעות
- מוציאים את הבצק ומרדדים למלבן ארוך ודק
- חותכים את חמאה לפרוסות דקות דקות ומניחים במרכז המלבן
- סוגרים מהצדדים ומרדדים על התפר
- מקפלים את המלבן הארוך לריבוע
- מכניסים לקירור שעה לפחות
- מוציאים ומרדדים שוב למלבן ארוך ומקפלים שוב ל- 3 לקבלת ריבוע.
- מכניסים למקרר לשעה לפחות עדיף לילה
- מערבבים את מרכיבי מלית השוקולד לתערובת אחידה ומכניסים לחצי שעה למקרר
- מחלקים בצק ל- 2
- מרדדים כל חלק למלבן גדול
- מורחים על מחצית המלבן מחצית מתערובת הקקאו
- מקפלים את החצי על השוקולד ומרדדים שוב ליצירת מלבן גדול ודק ככל האפשר
- חותכים למשולשים קטנים ומגלגלים לרוגלך
- מניחים בתבנית
- מכסים את העוגה להתפחה של כשעה
- מחממים תנור ל 180 מעלות חצי שעה לפני האפייה.
- מכניסים לאפייה של כ- 40-50 דקות
- במידה וראיתם במהלך האפייה שהרוגלך זהובים למעלה תכסו את העוגה עם נייר אפייה ותמשיכו באפייה.
תכינו אותה ,כולם פשוט משתגעים עליה .
*את העוגה אפשר במקום תערובת השוקולד – פשוט למרוח בממרח שוקולד קנוי .
*רוצים להכין בצק פשוט ללא קיפולים ? אפשר בהחלט , פשוט מכניסים ללישה של הבצק את 100 גר’ חמאה במקום לקפל
חוזרים לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
רוצים להיות מעודכנים ? מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק
” התפריט היומי”
מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן באינסטגרם
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
- לעוגה חלבית מחליפים נטורינה בחמאה