עוגת רוגלך שמרים שוקולד

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת שמרים רוגלך מהממת פשוט חלומית

את העוגה הזו הכנתי בסוף השבוע כחלק מהמתוקים שנשלחים עם החייל שלי לבסיס.

הוא בא לחופשה קצרה , אכל טוב והצטייד כמובן בהמון מתוקים לו ולחבריו .

בין השאר המתוקים, הכנתי את העוגה הזו וכדי שתתאים לכולם הכנתי אותה פרווה, שהחברה ששומרים כשרות , יוכלו להנות ממנה בכל שעות היום .

חברתי הבלוגרית המוכשרת מיכל מהבלוג רגעים קטנים הכינה לפני כשבוע עוגת רוגלך נוטלה מהממת שכבשה ליבי.

ככה זה כשיש עולם שלם של בלוגרים שנותנים המון השראה וזה ממש כיף !

בואו להכין עוגה שכולם אוהבים – תמצאו לי מישהוא שלא אוהב שמרים עם שוקולד ,

ובמיוחד כזו שאפשר לתלוש ממנה פיסת רוגלך.

בצק של רוגלך אני אוהבת להכין מקופל בשיטה ממש קלה- מה שמניב רוגלך רכים ופריכים גם יחד.

כמובן שאפשר להכין את הרוגלך כיחידות ולא כעוגה – פשוט מניחים בתבנית אפייה ועדיף צמודים זה לזה .

מכינים  תבנית 26 עגולה ועדיף עם שוליים גבוהים, מרופדת בנייר אפייה.

 

*כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים –

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים (10 גר’)

1/4 כוס סוכר

שקית סוכר וניל

ביצה+ חלמון

מעט גרידה של לימון

1/2 כפית מלח

1/3 כוס שמן

כוס ורבע או יותר מים

למריחה על הבצק –

100 גר’ חמאה

מלית שוקולד –

100 גר’ חמאה מומסת (מה שנשאר מהחבילה)

150 גר’ אבקת סוכר

2 כפות גדושות קקאו

כף קמח

חלבון (נשאר מהבצק)

כף קינמון

מעט רום

אפשר לשלב 1/4 כוס אגוזים קצוצים מכל סוג

אופן ההכנה –

  • בכוס מניחים שמרים עם חצי כוס מים וכף מהסוכר , התערובת קצת תופחת
  • מנפים את הקמח לקערת המיקסר , מוסיפים את השמרים שבכוס ושאר המרכיבים ומתחילים בלישה איטית
  • לשים את הבצק כ- 8-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד מעט דביק במידת הצורך מוסיפים מים .
  • מעבירים לקערה ומתפיחים כחצי שעה
  • מורידים את הנפח עוטפים את הקערה בניילון ומכניסים לקירור – לפחות 4 שעות
  • מוציאים את הבצק ומרדדים למלבן ארוך ודק
  • חותכים את חמאה לפרוסות דקות דקות ומניחים במרכז המלבן
  • סוגרים מהצדדים ומרדדים על התפר
  • מקפלים את המלבן הארוך לריבוע
  • מכניסים לקירור  שעה לפחות
  • מוציאים ומרדדים שוב למלבן ארוך ומקפלים שוב ל- 3 לקבלת ריבוע.
  • מכניסים למקרר לשעה לפחות עדיף לילה
  • מערבבים את מרכיבי מלית השוקולד לתערובת אחידה ומכניסים לחצי שעה למקרר
  • מחלקים בצק ל- 2
  • מרדדים כל חלק למלבן גדול
  • מורחים על מחצית המלבן מחצית מתערובת הקקאו
  • מקפלים את החצי על השוקולד  ומרדדים שוב ליצירת מלבן גדול ודק ככל האפשר
  • חותכים למשולשים קטנים ומגלגלים לרוגלך

  • מניחים בתבנית
  • מכסים את העוגה להתפחה של כשעה

  • מחממים תנור ל 180 מעלות חצי שעה לפני האפייה.
  • מכניסים לאפייה  של כ- 40-50 דקות
  • במידה וראיתם במהלך האפייה שהרוגלך זהובים למעלה תכסו את העוגה עם נייר אפייה ותמשיכו באפייה.

תכינו אותה ,כולם פשוט משתגעים עליה .

 

*את העוגה אפשר במקום תערובת השוקולד –  פשוט למרוח בממרח שוקולד קנוי .

*רוצים להכין בצק פשוט ללא קיפולים ? אפשר בהחלט , פשוט מכניסים ללישה של הבצק את 100 גר’ חמאה במקום לקפל

 

מאגר עוגות השמרים שלי 

חוזרים  לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

רוצים להיות מעודכנים ?  מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק

” התפריט היומי” 

 מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן  באינסטגרם

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

  • לעוגה חלבית מחליפים נטורינה בחמאה
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments