עוגת קצף וקצפת משודרגת

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

את העוגה המדהימה הזו עוגת קצף וקצפת משודרגת , הכינה הקונדיטורית ענבר אסולין המוכשרת .

עוגת קצף וקצפת – העוגה האגדית ואחת הטעימות שיש – המתכון המקורי של חנה שאולוב.

מתכון שהיה להיט כמעט בכל בית, בשנות ה-80- 70.  המתכון לעוגה המיתולוגית התפרסם לראשונה בספר המתכונים עוגות ועוגיות של חנה שאולוב בשנת 1974, שלמעשה היה ספר העוגות הראשון בישראל.

מתכון עוגת קצף וקצפת היה לאחד ממתכוני העוגות הפופולריים ביותר בישראל בשנות השמונים.

כבר שנים שלא הכנתי את העוגה הזו שהייתה מאוד אהובה אצלנו בבית בשנות ילדותי ונעורי.

לאחרונה חזרה ועלתה הפופולריות של העוגה ברשת, בעקבות תוכנית הטלויזיה מאסטר שף,  שם הכינה אותה המתמודדת המוכשרת גל קספרס.

אחרי שראיתי וקראתי את המתכון המעולה של ענבר ביקשתי ממנה לשתף אותו אצלי בבלוג. ענבר נעתנה בשמחה והרי המתכון של ענבר עם שינויים ושידרוגים מהמתכון המקורי ,

השידרוג של ענבר – הפיכת הקרם למרכיב מרכזי בעוגה כמו מוס שוקולד לבן .

כזה שהופך את העוגה לעוגת ראווה מושלמת ! בקיצור ביס חלומי .

את ענבר אסולין המוכשרת אני מכירה מהאינסטגרם .

כבר כמה שנים שאני עוקבת אחרי העמוד הטעים והיפה שלה באינסטוש.

ענבר קונדיטורית מוכשרת ומחוננת שכל המאפים שלה פשוט מושלמים.

ענבר מגדירה את עצמה באינסטוש כך – מורה, מחנכת, קונדיטורית, טבחית, נושמת וחולמת בישול ואפייה.אתם מוזמנים לעמוד היפה שלה שם היא מפרסמת את מתכוניה.

בואו לעקוב אחרי ענבר

כאן קישור לעמוד של ענבר 

עוגת קצף וקצפת משודרגת ועשירה בשוקולד לבן, גבינה, המון קצפת ושקדים !

בסוף המתכון צרפתי לכם גם את המתכון המקורי של חנה שאולוב.

איך מכינים עוגת קצף וקצפת משודרגת ושווה ?

מצרכים לבצק-

200 גרם חמאה רכה
4 חלמונים
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
280 גרם קמח (2 כוסות)
1 אבקת אפייה

לקצף

4 חלבונים
300 גרם סוכר (כוס וחצי)
100 גרם שקדים פרוסים

למלית-

200 מ"ל שמנת מתוקה
200 גר' שוקולד לבן
300 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם גבינת שמנת
50 גרם פודינג וניל (כחצי אריזה)

לציפוי-

50 גר' שוקולד לבן מומס עם 50 מ"ל שמנת מתוקה.

50 גר' שוקולד חלב מומס עם 50 מ"ל שמנת מתוקה.בשקיות הזילוף

מכניסים לשקית זילוף כל אחד מהשוקולדים

אופן ההכנה-

  • ממיסים במיקרו בפולסים 200 מ"ל שמנת מתוקה עם 200 גרם שוקולד לבן. מערבבים היטב ומניחים בקירור.

עוברים להכנת המרנג –

  • מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף במרקם קצף גילוח. מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים עד קבלת קצף חזק ומבריק.
  • משטחים על נייר אפייה בגודל 30/30 , מפזרים מעל את השקדים.

  • אופים בתנור שחומם מראש ל- 100 מעלות שעה וחצי.

הכנת הבצק הפריך לתחתית העוגה –

  • מניחים את מצרכי הבצק בוו גיטרה ,לישה קצרה רק עד קבלת כדור בצק.
  • מרדדים בין שני דפי נייר אפייה לקבלת מלבן בגודל התבנית  30/30.
  • אופים ב-180 מעלות 20 דקות ומקררים.

    הכנת הקרם –

  • שמים בקערת המיקסר את תערובת השמנת והשוקולד הלבן שהכנו מראש.
  • מוסיפים את שאר החומרים ומקציפים עד קבלת קרם יציב.
  • מורחים על תחתית הבצק הקר ומעל מניחים את הקצף האפוי.
    מקשטים עם ציפויי השוקולד שהכנו בשקיות הזילוף
  • את העוגה מומלץ לאכול לאחד ששהתה במקרר 24 שעות

וואוו איזה עוגה מטורפת – תודה ענבר על המתכון המשודרג

חלום של עוגה

עוגת קצף וקצפת משודרגת  – רוצו להכין !

 

לפני שמתחילים חשוב מאוד  – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow

המתכון המקורי של חנה שאולוב – עוגת קצף וקצפת

את המתכון של חנה שאולוב אפשר להכין גם כעוגת פרווה !

כאן תמונה ממש ישנה שלי שהכנתי לפני שנים – המתכון של חנה שאולוב

לבצק-
חצי חבילת מרגרינה ( 100 גר' חמאה/נטורינה לפרווה )
2 חלמונים
2 כפות גדושות של סוכר
כוס עד כוס וחצי קמח תופח

לקצף-
4 חלבונים
כוס ושליש סוכר

למילוי-
1 שמנת מתוקה/צמחית לפרווה
5 כפיות סוכר
1 כפית נס קפה

לציפוי-
כף וחצי סוכר
מעט חלב
1 כף קקאו
מעט חמאה/מרגרינה

אופן ההכנה-

  • מקציפים 4 חלבונים עם כוס ושליש סוכר לקצף קשה מאוד. מרפדים תבנית מרובעת בנייר פרגמנט משומן, שופכים את הקצף ומיישרים אותו.
  • אופים כשעה בחום חלש מאוד, עד שהקצף מתייבש. הופכים את הקצף על מגבת נקייה, מורידים ממנו את נייר הפרגמנט ומקררים.
  • מערבבים את חומרי הבצק ומשטחים בתבנית בגודל זו שבה אפינו את הקצף. אופים בחום חזק כ-10 דקות. מקררים.
  • מקציפים שמנת מתוקה עם הסוכר והנס קפה ומורחים על הבצק. מניחים מעל את הקצף האפוי.
  • מכינים את הציפוי – ממיסים בסיר את הסוכר עם החלב והקקאו ולבסוף מוסיפים את המרגרינה. מורידים מהאש ובעזרת כף יוצקים את הציפוי בעיגולים על הקצף הלבן, לקישוט.
  • את העוגה כדאי להכין 24 שעות לפני ההגשה.

מצטרפים כאן לקבוצת ווטסאפ שלי –  מתכונים ישירות לנייד !

 

הכנתם את המתכון? צלמו אותו ושתפו אותי במדייה החברתית

 בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

חזרה לדף הראשי 

תגובות

תגובות