עוגה יפייפיה וטעימה מאוד שנוצרה מ-“שארית” של מלית פרג שהכנתי לעוגות שמרים, ותערובת עוגת תפוזים.
כשאני רוצה להכין עוגה מהירה וקלה אני מכינה את עוגת התפוזים הנפלאה, שמוכרת כמעט בכל בית.
החלטתי לשלב בין שתי התערובת והתוצאה פשוט נפלאה .
תערובת עוגת התפוזים היא עוגה מעולה בפני עצמה לתבנית סבתא 24-26
השילוב של הפרג עם ניחוח ההדרים יוצא פשוט מושלם !
לתערובת עוגת התפוזים–
4 ביצים מופרדות
1/3 כוס שמן או 100 ג”ר חמאה מומסת
1/3 כוס מיץ תפוזים טרי
כפית קליפת תפוז מגוררת
1/2 כוס סוכר ( מי שאוהב מתוק – 3/4 כוס )
1 שקית סוכר וניל
כוס קמח תופח
קורט מלח
תערובת הפרג-
100 ג”ר פרג טחון טרי
1/3 כוס חלב ( אפשר מים לפרווה)
1/4 כוס סוכר
כפית קורנפלור
מעט גרד לימון
כפית חמאה ( לא חובה )
אופן ההכנה של תערובת עוגת התפוזים-
מתחילים עם החלבונים- מקציפים במיקסר עם קורט מלח וחצי כוס סוכר לקצף יציב.
בקערה נוספת טורפים את החלמונים עם השמן (או החמאה), מיץ תפוזים,גרד תפוז ווניל.
משלבים את הקמח.
מוסיפים את החלבונים המוקצפים לקערת תערובת החלמונים . מערבבים בעדינות עד לקבלת מירקם אחיד.
הכנת מלית הפרג-
מניחים בסיר קטן פרג, סוכר,קורנפלור וחלב.
מבשלים על אש בינונית כ- 5 דקות תוך כדי בחישה .
מורידים מהאש ומוסיפים גרד לימון וחמאה.
מקררים את התערובת לטמפרטורת החדר.
הרכבת העוגה-
משלבים כוס וחצי מתערובת עוגת התפוזים לתוך מלית הפרג ומערבבים לתערובת אחידה.
משמנים תבנית סבתא בקוטר 24-26
שופכים תחילה את תערובת הפרג , משאירים 1/3 לעוד שיכבה דקה.
מעל שופכים את רוב התערובת הבהירה של עוגת התפוזים.
על התערובת הלבנה שופכים את שארית הפרג ומסיימים בתערובת לבנה .
מכניסים לתנור מחומם מראש ל- 170 מעלות.
זמן האפייה כ- 40-50 דקות.
לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור. לקרר מעט ולהפוך על צלחת הגשה.
הציפוי – גנאש שוקולד
50 ג”ר שוקולד מריר
50 ג”ר שוקולד חלב
100 מ”ל שמנת מתוקה
מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה – אפשר במיקרו.
משלבים את קוביות השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.
לאחר שהעוגה התקררה מצפים אותה בגנאש.
עוגה מהממת ביופיה
כנסו למתכוני הפרג שלי
נפלא..ניראה מצוין כמו כל התוצרים שלך ♥
תודה יקירתי, אוהבת