עוגת פרג שקדים לימון שהיא חלום

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

עוגה מהממת ומאוד מאוד טעימה

לחובבי הפרג והלימון קומו להכין אותה

למעלה יש ציפוי סוכר לימוני שמוסיף עוד טעם לעוגה עצמה שהיא ממש רכה וטעימה

תכינו תבנית סבתא עם חור – 24-26 קוטר משומנת

העוגה טעימה מאוד בגרסה החלבית שלה ולכן ממליצה !

 

המצרכים –

4 ביצים

כוס סוכר

200 גר’ חמאה רכה (3/4 כוס שמן לפרווה)

200 מ”ל גביע שמנת חמוצה (חלב צמחי או קרם קוקוס)

גרידה מלימון שלם

שקית סוכר וניל

קורט מלח

כוס וחצי קמח

חצי כוס פרג טחון

חצי כוס שקדים טחונים

שקית אבקת אפייה

ציפוי –

100 גר’ אבקת סוכר

3 כפות מיץ לימון

מעט גרידה מהלימון

1-2 כפות חלב או מים אם יש צורך

אופן הכנה –

מפרידים ביצים .

חלבונים מקציפים עם כוס הסוכר לקצף יציב.

בקערה הנוספת טורפים את החמאה ומוסיפים בהדרגה את החלמונים ,השמנת ושאר המרכיבים.

לא לערבב יתר על המידה רק לאיחוד.

לקפל את החלבונים שהקצפנו לפני.

לאחר שהתערובת חלקה להעביר לתבנית.

אפייה 175 מעלות כ-40 דקות עד שהעוגה מתייצבת.

לאחר קירור וחילוץ העוגה מהתבנית. ניתן לצפות בציפוי הלימוני שמוסיף המון

מערבבים אבקת סוכר עם 2-3 כפות מיץ לימון וגרידה של לימון במידה ולא מספיק דליל מוסיפים מעט חלב או מים.

מצפים את העוגה

 

מצטרפים לקבוצת ווטסאפ מתכונים – ישירות לנייד

לחצו כאן לקבלת מבחר ענק של מתכוני עוגיות 

מאגר ענק של מתכונים לפורים 

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

רוצים להיות מעודכנים ? – מתכוני פורים מתוקים  חדשים בדרך אז כדאי !!!

 

הצטרפו לדף הפייסבוק “מתנות קטנות התפריט היומי” 

וגם לקבוצה ” התפריט היומי” 

יש לכם אינסטגרם ? כאן קישור לדף הטעים שלי  בואו לעקוב

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
אירית מרום
1 month ago

סליחה שאני שואלת, איזו מידת כוס את משתמשת? כוס סוכר כמה בדיוק ? וכנ”ל קמח וכל המצרכים הנמדדים בכוס? בכוס סטנדרטית בישראל נהוג: כוס = 240 מ”ל , זה נכון לגבי המתכונים שלך?