עוגה בחושה קלה להכנה, לכל אוהבי הלימון והפרג.
השילוב של פרג ולימון פשוט מושלם,
לאחר האפיה מרטיבים את העוגה ברוטב לימוני מתוק שנותן רכות ועסיסיות לעוגה.
בכל ביס מרגישים את הפרג מתפצפץ בפה – בתוספת השקדים פשוט תענוג!
הכנתי את העוגה בתבנית סבתא קטנה קוטר 20-22.
הכמות מתאימה גם לתבנית אינגליש קייק
לתבנית בקוטר 26 יש להכפיל את כמות המצרכים.
המצרכים-
100 ג"ר חמאה רכה
2 ביצים
1/2-3/4 כוס סוכר לפי טעם אישי
1/4 כוס חלב
3 כפות זירעי פרג- לא טחון
4 כפות שבבי שקדים מולבנים (לא חובה)
כוס קמח תופח
כפית גדושה גרד לימון
שקית סוכר וניל
לסירופ-
3 כפות סוכר
3 כפות מיץ לימון
3 כפות מים
מעט גרד לימון
ציפוי-
50 ג"ר אבקת סוכר
3 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה-
בקערה קטנה מניחים את הפרג והחלב ומחממים כדקה במיקרו. מניחים בצד.
בקערה גדולה טורפים את החמאה הרכה והסוכר. מוסיפים את הביצים, הוניל,וגרד לימון.
משלבים גם את תערובת הפרג והחלב.
מערבבים את החומרים היבשים בקערה נפרדת ומשלבים אותם לקערת הביצים.
מעבירים לתבנית משומנת במעט חמאה.
מכניסים לאפייה בתנור מחומם על 170 לאפייה של כ- 40 דקות.
את חומרי הסירופ מחממים עד להמסת הסוכר – אפשר במיקרו.
כשהעוגה יוצאת מהתנור שופכים את הסירופ על פני העוגה.
מערבבים את אבקת הסוכר והלימון.
מעבירים לשקית זילוף.
משחררים את העוגה מהתבנית הופכים אותה ומזלפים מעל העוגה .
העוגה טעימה יותר לאחר כמה שעות.
בתיאבון 🙂
בואו לעקוב אחרי גם באינסטוש !
כנסו לעוד מתכוני פרג