עוגת יוגורט נקטרינות וזיגוג של מייפל – רכה ועסיסית חלום !
סוף עונת הקיץ ויש עדיין פירות של סוף העונה ,
נצלו את המחירים המוזלים בשווקים והכינו ריבות וקונפיטורות לחורף.
זה מה שאני עושה , אז חוץ מזה שהכנתי השבוע מלאי ריבות נקטרינה ותאנים,
הכנתי גם עוגה פשוט נהדרת.
עוגה שמכילה גם יוגורט שתורם לרכות ואווריריות נהדרת.
לתבנית 24 או 2 אינגליש
המצרכים –
4 ביצים
200 גרם חמאה
גביע יוגורט
כוס סוכר
שקית סוכר וניל (או מחית )
גרידה מלימון טרי
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
קורט סודה לשתייה
קורט מלח
כ- 4 נקטרינות חתוכות לפרוסות
אם יש שזיפים אפשר להוסיף גם .
לזיגוג –
מעט מייפל
אופן ההכנה –
פורסים את הנקטרינות .
מקציפים את הביצים עם הסוכר ומוסיפים את החמאה .
לאחר שהכל מוקרם מוסיפים בהדרגה את היוגורט הקמח ושאר המרכיבים.
מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
את התבנית מרפדים בתחתית בנייר אפייה .
משמנים קצת בחמאה.
מפזרים כף סוכר ומסדרים את הפירות סביבי בקרקעית.
מעבירים את התערובת של העוגה מעל הפירות בעדינות ומיישרים.
אופים בתנור שחומם על 180 מעלות כחצי שעה ואחר כך עוד 20 דקות על 160 מעלות.
כשהעוגה יוצאת מהתנור מערבבים כ- 4 כפות מייפל ברבע כוס מים רותחים ושופכים בעדינות מעל העוגה .
כשהעוגה מתקררת מחלצים מהתבנית והופכים על צלחת הגשה כך שהפירות כלפי מעלה .
תהנו עוגה נהדרת
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
חפשו אותי – בקבוצת התפריט היומי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”