עוגת טורט תפוזים וקצפת חגיגית ומרשימה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת טורט תפוזים וקצפת חגיגית ומרשימה

עוגת יומולדת תפוזית במיוחד !

"איזה עוגה להכין לך ליום הולדת ?"  שאלתי את בעלי .

"את יודעת שאני אוהב קרמשניט"  ( זאת שאלה רטורית אצלנו – התשובה ידועה- כולם אוהבים )

מתכון לקמשניט 

"טוב, קרמשניט אני אכין , אבל איזה עוגה חגיגית להכין?" שאלתי שוב.

"תכיני משהו עם תפוזים."

אז הכנתי משהו עם תפוזים.

עוגת טורט תפוזים במלית של קרם תפוז משגע ושילוב של ריבת תפוזים הכל ביחד ויצאה עוגה מושלמת לכל אוהבי התפוז.

את קרם התפוזים מכינים מקארד תפוזים בשילוב עם קצפת

קרם בטעם עדין של תפוז שמשתלב נפלא עם עוגת הטורט והתוספות האחרות.

מכינים תבנית 24 קפיצית

המצרכים לטורט-

5 ביצים

כוס סוכר

1/3 כוס מיץ תפוזים

כפית גרידת תפוז

1/4 כוס שמן

כוס קמח

כפית אבקת אפייה

וניל /סוכר או תמצית איכותית

קורט מלח

סירופ תפוזים להרטבת העוגה –

מבשלים 1/2 כוס מיץ תפוזים עם 1/4 כוס סוכר

עד להסמכה קלה מוסיפים מעט גרידה של תפוז.

המצרכים לקרם- קארד תפוזים –

50 ג"ר חמאה

1/3 כוס סוכר

כף גרד תפוז

1/3 כוס מיץ תפוזים

כף קורנפלור

2 כפות מיץ תפוזים

ביצה

לקצפת- 

375 מ"ל שמנת מתוקה (אריזה וחצי)

כף אבקת סוכר

לקישוט –

מרמלדת תפוזים (כאן מתכון) – אפשר ריבה קנוייה

אופן ההכנה –

מכינים את הטורט

מחממים תנור ל 175 מעלות.

מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה משומן.

מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב.

בקערה נוספת טורפים את החלמונים ,מיץ תפוזים ,שמן, וגרידת תפוז.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה .

משלבים את החלבונים לתערובת החלמונים ומקפלים היטב לתערובת אחידה.

מעבירים לתבנית .

מכניסים לאפייה של 30-40 דקות. עד שהעוגה יציבה במרכזה.

 

מכינים את הקארד תפוזים –

בקלחת כבדה להניח – חמאה, גרדת תפוז,סוכר ומיץ תפוזים.

IMG_4818

לחמם על אש נמוכה עד להמסת הסוכר.

לטרוף את הביצה בקערית. לערבב את הקורנפלור עם 2 כפות מיץ תפוזים.

לשלב את שתי התערובות. להעביר את התערובת תוך כדי ערבוב מתמיד לקלחת.

לבשל כ- 2-3 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט לדרגה של קרם.

IMG_4823

להוריד מהאש ולקרר היטב במקרר.

הרכבת העוגה –

מקציפים את השמנת המתוקה עם כף אבקת סוכר לקצפת יציבה

משאירים כחצי כוס בתוך שקית זילוף לקישוט ואת השאר משלבים לתוך קרם התפוזים.

מערבבים היטב עד לקבלת קרם אחיד.

פורסים את העוגה ל- 2

מרטיבים את העוגה בסירופ התפוזים.

מורחים שכבה דקה של מרמלדת תפוזים על תחתית הבסיס ומעל קרם קצפת תפוז.

מכסים בחלק העליון ומורחים אותו בקרם הנותר.

מקשטים את העוגה בפרחי קצפת ובמרמלדה של התפוזים.

לאקסטרא טעם של תפוז –

אפשר לגרר מעט גרידה של תפוז מעל כל העוגה.

וואו איזה עוגה חגיגית וטעימה יצאה – חבל"ז

מי שאוהב תפוזים זו העוגה בשבילו!

עוגת יומולדת תפוזית במיוחד !

 

אוהבים תפוזים ?

מאגר מתכונים עם תפוזים 

עוגות הטורט שלי

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

כל יום מתכונים חדשים והצעה לתפריט יומי כאן בקבוצה שלי –

קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי 

תגובות

תגובות