
עוגה מהממת וחגיגית – רכה טעימה ,ספוגה בסירופ עם קרם מעל פשוט מושלמת !
העוגה במירקם משגע ומיוחד – שילוב של סולת ושקדים בתוך הבצק עם רוטב
שנספג בעוגה יוצר עוגה מיוחדת ועם הקרם ביחד זה שילוב נדיר .
העוגה היא בחושה ולכן מאוד קל להכין אותה
מכינים תבנית בקוטר 22-24
יכולה להתאים גם לארוחת החג כקינוח –
אפשר בקלות להפוך אותה פרווה
עם נטורינה במקום חמאה .
עוגת וניל סולת ושקדים בציפוי קרם חגיגי
המצרכים-
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
120 גר’ חמאה/נטורינה לפרווה רכה רכה
200 מ”ל שמנת חמוצה או קרם קוקוס לפרווה
קורט מלח
כוס קמח שקדים
כוס קמח רגיל
1/4 כוס סולת
שקית אבקת אפייה
שקית סוכר וניל
סירופ –
כוס מים
1/3 כוס סוכר
2 כפות דבש
מיץ לימון סחוט
הציפוי לקרם-
250 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה/ שמנת פרווה
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
לחלבי – שילוב של כף גדושה ריבת חלב
פרווה אפשר להשאיר חלק או לשלב ממרח חלבה/לוטוס או שוקולד פרווה
אופן ההכנה –
- טורפים ביצים עם סוכר ומשלבים את שאר המרכיבים הרטובים .
- מערבבים את מרכיבים היבשים ומוסיפים לתערובת
- בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה – כל זה לוקח 2 דקות עבודה!
- מעבירים לתבנית ומכניסים לאפייה 180 מעלות כחצי שעה עד 40 דקות.
- בזמן הזה מכינים את הסירופ- מבשלים את המרכיבים עד לקבלת סירופ מעט סמיך.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור מספיגים אותה בסירופ .
- לאחר קירור של העוגה ניתן להכין קרם
- מקציפים שמנת ומשלבים את התוספות
- מצפים את העוגה
- לקישוט – מחממים כף ריבת חלב או לוטוס במיקרו או במים חמים בתוך שקית זילוף ואז מזלפים מלמעלה.
- מומלץ להכין יום מראש או אפילו יומיים.
עוגת וניל סולת ושקדים בסירופ דבש – בציפוי קרם חגיגי
המון מתכונים לכל העוגות שלי
חוברת מתכונים לראש השנה
מתכונים לארוחות השבת
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בליי
ק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.