עוגת גלידה – מתכון לעוגת גלידה וניל משמש

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת גלידה – מתכון לעוגת גלידה וניל משמש

הקיץ כבר כאן – ואין יותר כיף מלהצטנן בגלידה בייתית שמכינים בקלי קלות.

היתרון העיקרי של עוגת גלידה שלא צריך להדליק את התנור בחום של הקיץ הלוהט.

הכנה מהירה ופשוטה רק צריך להכין מראש , כי העוגה צריכה לשהות בפריזר לפחות יום !

טעם וניל הוא הטעם האהוב עלי – הוא בסיסי ואפשר לשלב לו כל תוספת שאוהבים כמו מחית פרי, שוקולד,אגוזים וכו…

שילוב של פרי חמצמץ תמיד עושה טוב ומשתלב עם הטעם של הוניל המתוק.

שילבתי רוטב/מחית משמש טרי לתוך תערובת הגלידה לחמצמצות ממש עדינה וטעם נהדר.

כשעונת המשמש נגמרת וזה ממש מהר, אפשר להחליף באפרסקים , שזיפים, דובדבנים או כל פרי אחר .

בואו להכין בקלי קלות,

מה צריך ?

תבנית חד פעמית גודל של חלה קטנה או רגילה אינגלישקייק קטנה

ניילון נצמד.

 

המצרכים למחית הפרי –

5 משמשים חתוכים

1/4 כוס סוכר

כף חמאה

 

לגלידה וניל-

מיכל וחצי שמנת  להקצפה 38%

חלב ממותק 120 גר'

חצי מקל וניל או ת. איכותית

גביע שמנת חמוצה אחוזי שומן גבוהים 28% או 150 גר' מסקרפונה

6 או יותר ביסקויטים – רגילים או לוטוס

איך מכינים עוגת גלידה ?

ההכנה-

מניחים (במקרר) את השמנת החמוצה על נייר סופג כשעתיים לספיגת הנוזלים – השמנת הופכת לגבינת שמנת כמו מסקרפונה.

מבשלים בסיר קטן את המשמשים עם הסוכר עד לריכוך בערך 10 דקות.

מסננים ומשלבים חמאה. מקררים היטב.

מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצף יציב.

משלבים את הוניל,החלב הממותק והשמנת .מערבבים לתערובת אחידה וחלקה.

לוקחים כוס אחת מהקרם ומשלבים לתוכה את רוטב המשמשים כשמשאירים מעט מהרוטב 2-3 כפות לקישוט העוגה בהגשה.

מרפדים את התבנית בניילון נצמד ומשאירים שוליים מהצדדים.

שופכים כמחצית מקרם הוניל לתוך התבנית.

מעליו מוסיפים את קרם המשמש. מערבבים קלות בעזרת מזלג.

פורסם על ידי ‏דפנה אוסטר מיכאל‏ ב- יום שישי, 24 במאי 2019

מעבירים את יתרת קרם הוניל מעל קרם המשמש.

מסדרים ביסקויטים מלמעלה.

עוטפים ומכניסים למקפיא. 12 שעות לפחות.

מוציאים 10 דקות לפני ההגשה – מקשטים במחית המשמש מלמעלה.

עוגת גלידה – מתכון לעוגת גלידה וניל משמש

תכינו זה קל ופשוט להכנה , מרענן וטעים !

 

 

View this post on Instagram

#עוגתגלידה #משמש

A post shared by Dafna Oster Michael food blog (@bake_cook_food) on

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

כאן מתכונים לשבועות 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

 

 

תגובות

תגובות