עוגת גבינה נדירה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת גבינה נדירה והיא באמת כזו – קרמית, עסיסית עם המון טעם.

אחרי שנים של הכנת עוגות גבינה הגעתי לנוסחה מושלמת לעוגת הגבינה שלי .

הכי אוהבת אותה – רכה עסיסית מלאה בטעמים של כמה סוגי גבינה – קרם גבינה פשוט נפלא !

תחתית בצק פריך שמתמזג בשלמות עם העוגה .

את העוגה אפשר להכין עם תחתית ביסקויטים או ללא תחתית בכלל .

אם מכינים תחתית ביסקויטים – אין צורך באפייה מוקדמת של הבצק – פשוט אופים את הכל ביחד.

אם מכינים ללא תחתית – מומלץ להכין בתבנית סגורה ולא מתפרקת .

את הביצים מקציפים שלמות ואז משלבים לקצף את מסת הגבינה  .

איך מכינים עוגת גבינה כזו נדירה ושווה ?

מכינים – תבנית 24 – שוליים גבוהים

מצרכים לבצק- תחתית

140 גר' קמח

חלמון

70 גר' חמאה

2 כפות אבקת סוכר

קורט מלח

וניל

גרידה מלימון

תחתית עוגיות –

180 גר' ביסקויטים

70 גר' חמאה מומסת

תערובת הגבינה-

750 גר' גבינה לבנה 9% (מסננים כמה שעות על גבי נייר סופג)

300 מ"ל שמנת חמוצה מסוננת (גביע וחצי)

גביע שמנת של פעם מסונן מנוזלים

100 גר' שוקולד לבן

1/3 כוס שמנת מתוקה

כוס סוכר

וניל – מקל או מחית או 3 שקיות ס.וניל

6 ביצים

1/4 כוס קורנפלור

3 כפות קמח

אופן ההכנה –

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות
  • מרפדים תבנית קפיצית- שוליים גבוהים עם נייר אפייה בתחתית.
  • משמנים את הדפנות בחמאה
  • במעבד מזון מניחים את חומרי הבצק מעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  • מרפדים את התחתית עם הבצק – במידה ומכינים עם ביסקויטים – טוחנים את הביסקויטים ומערבבים עם החמאה המומסת – מהדקים לתחתית התבנית.
  • מכניסים למקרר לחצי שעה.
  • במידה ומכינים בצק (לא מביסקויטים) – צריך לאפות לפני – מכניסים את התבנית לתנור לאפייה של כ- 20 דקות.
  • מחממים שמנת במיקרו ומכניסים את השוקולד – מערבבים עד שמקבלים תערובת אחידה.
  • מקציפים את הביצים שלמות עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח.
  • בקערה נוספת מערבבים את הגבינות,שמנת עם הוניל,השוקולד המומס והקמחים
  • משלבים את תערובת הגבינות לתוך קצף הביצים וממשיכים לטרוף במהירות נמוכה עד לאיחוד של כל המרכיבים.
  • מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים.
  • מרפדים את התבנית בחלק החיצוני, בנייר אלומיניום או נייר עיתון רטוב – לקבלת שוליים לבנים
  • אופים את העוגה 30 דקות על 180 מעלות ואחר כך מורידים טמפרטורה ל – 150 מעלות לאפייה של עוד כשעה ורבע.
  • משאירים את העוגה לקירור בתנור.

עוגת גבינה מהממת – אין כזו בשום קונדיטוריה !

את העוגה אפשר להזמין אצלי בפרטי – כפר סבא והסביבה

 

מבחר ענק של מתכונים לעוגות גבינה 

 

 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

כאן מתכונים לשבועות 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

 

 

 

 

 

תגובות

תגובות