עוגת גבינה נדירה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת גבינה נדירה והיא באמת כזו – קרמית, עסיסית עם המון טעם.

אחרי שנים של הכנת עוגות גבינה הגעתי לנוסחה מושלמת לעוגת הגבינה שלי .

הכי אוהבת אותה – רכה עסיסית מלאה בטעמים של כמה סוגי גבינה – קרם גבינה פשוט נפלא !

תחתית בצק פריך שמתמזג בשלמות עם העוגה .

את העוגה אפשר להכין גם עם תחתית ביסקוויטים או ללא תחתית בכלל .

אם מכינים תחתית ביסקוויטים – אין צורך באפייה מוקדמת של הבצק – פשוט אופים את הכל ביחד.

אם מכינים ללא תחתית – מומלץ להכין בתבנית סגורה ולא מתפרקת .

את הביצים מקציפים שלמות ואז משלבים לקצף את מסת הגבינה  .

איך מכינים עוגת גבינה כזו נדירה ושווה ?

מכינים – תבנית 24 – שוליים גבוהים

מצרכים לבצק- תחתית

140 גר' קמח

חלמון

70 גר' חמאה

2 כפות אבקת סוכר

קורט מלח

וניל

גרידה מלימון

תחתית עוגיות –

180 גר' ביסקויטים/עוגיות יין בפסח

70 גר' חמאה מומסת

תערובת הגבינה-

750 גר' גבינה לבנה 9% (מסננים כמה שעות על גבי נייר סופג)

300 מ"ל שמנת חמוצה מסוננת (גביע וחצי)

גביע שמנת של פעם מסונן מנוזלים

100 גר' שוקולד לבן

1/3 כוס שמנת מתוקה

כוס סוכר

וניל – מקל או מחית או 3 שקיות ס.וניל

6 ביצים

1/4 כוס קורנפלור

3 כפות קמח/קורנפלור

אופן ההכנה –

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות
  • מרפדים תבנית קפיצית- שוליים גבוהים עם נייר אפייה בתחתית.
  • משמנים את הדפנות בחמאה
  • במעבד מזון מניחים את חומרי הבצק מעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  • מרפדים את התחתית עם הבצק – במידה ומכינים עם ביסקויטים – טוחנים את הביסקויטים ומערבבים עם החמאה המומסת – מהדקים לתחתית התבנית.
  • מכניסים למקרר לחצי שעה.
  • במידה ומכינים בצק (לא מביסקויטים) – צריך לאפות לפני – מכניסים את התבנית לתנור לאפייה של כ- 20 דקות.
  • מחממים שמנת מתוקה במיקרו ומכניסים את השוקולד – מערבבים עד שמקבלים תערובת אחידה.
  • מקציפים את הביצים שלמות עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח.
  • בקערה נוספת מערבבים את הגבינות,2 סוגי השמנת החמוצה עם הוניל,השוקולד המומס והקמחים
  • משלבים את תערובת הגבינות לתוך קצף הביצים וממשיכים לטרוף במהירות נמוכה עד לאיחוד של כל המרכיבים.
  • מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים.
  • מרפדים את התבנית בחלק החיצוני, בנייר אלומיניום או נייר עיתון רטוב – לקבלת שוליים לבנים
  • אופים את העוגה 30 דקות על 180 מעלות ואחר כך מורידים טמפרטורה ל – 150 מעלות לאפייה של עוד כשעה ורבע.
  • משאירים את העוגה לקירור בתנור.

עוגת גבינה מהממת – אין כזו בשום קונדיטוריה !

 

מבחר ענק של מתכונים לעוגות גבינה 

 

 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

כאן מתכונים לשבועות 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

 

 

 

 

 

תגובות

תגובות