עוגת גבינה משפחתית ידידותית וקלה להכנה במיוחד לשבת !

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

עוגת גבינה מהממת וממש קלה להכנה

לכן קראתי לה עוגה ידידותית.

אחת העוגות שנחשבת למסובכת ולא תמיד מצליחה היא עוגת גבינה.

אז זהו שלא, את העוגה הזו אתם תכינו בקלות, היא טעימה ברמות ,רכה אוורירית פשוט מושלמת.

אני מכינה אותה בתבנית מלבנית בינונית ,

מרפדת למטה עם ביסקויטים של פתי בר, בלי חמאה , פשוט ביסקויטים.

תערובת משובחת של גבינה עם קצף ביצים – כך היא יוצאת טעימה ואוורירית ולא דחוסה.

עוגה משפחתית ולא מפונפנת . חותכים אותה לקוביות ומגישים והיא פשוט חלום !

המצרכים –

שרוול ביסקויטים פתי בר

לגבינה

6 ביצים מופרדות

כוס סוכר

כפית מחית וניל או 2 שקיות סוכר וניל

קילו גבינה לבנה 5 אחוז

גביע שמנת חמוצה

שליש כוס שמנת מתוקה

3 כפות קמח או קורנפלור

אם אוהבים גרידה מלימון אפשר להוסיף.

אופן ההכנה-

ערב לפני מניחים את הגבינות והשמנת במסננת על גבי נייר סופג כדי להגיר את הנוזלים.

מחממים תנור ל 150 מעלות לא בטורבו!

ממלאים תבנית תנור במים חמים עד רבע מהגובה.

מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב.

בקערה נוספת טורפים גבינות עם חלמונים מערבבים לתערובת גם את הוניל, שמנת מתוקה והקמח.

מקפלים את החלבונים לתוך תערובת הגבינה ומערבבים  לתערובת  אחידה .

מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה.

מניחים בתחתית פתי בר בצפיפות.

מעל הפתי בר שופכים את תערובת הגבינה .

מניחים את התבנית של העוגה בתוך התבנית של התנור עם המים.

מכניסים לאפייה.

לאחר שעה מנמיכים לטמפרטורה 140 לעוד 20 עד 30 דקות , עד שהעוגה נראית לכם יציבה.

משאירים את העוגה בתנור להתקרר.

מכינים למקרר

אפשר בקלות לשלוף את העוגה מהתבנית בעזרת הנייר ואז לחתוך למנות יפות ולהגיש.

עוגה מושלמת

הכי טעימה , הכי קלה וידידותית להכנה , ממש כיף להכין אותה.

 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

כנסו כאן והצטרפו לקבוצת ווטסאפ שלי

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

 מתנות קטנות האינסטגרם

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של "מתנות קטנות" בלוג אוכל.

מוגנות ע"י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

 

תגובות

תגובות