עוגת גבינה מושלמת וכל מילה מיותרת

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

כן זאת עוגת גבינה מושלמת וכל מילה מיותרת…

עוגת גבינה רכה אוורירית ענן בפה. 

עוגה קלילה וטעימה, לא מתוקה מידי ולא כבדה .

להכנה בתבנית 22-24 עם שוליים גבוהים או רינג גבוה (מומלץ סיר ג’חנון)

השוליים חייבים להיות גבוהים להצלחת העוגה !

אם רוצים עוגה גבוהה במיוחד מכינים בתבנית או רינג או סיר ג’חנון בקוטר 20 

 

 

להצלחה של עוגת גבינה צריך לעשות את הדברים הבאים –

כל המצרכים להוציא החוצה מהמקרר שעה לפחות לפני ההכנה .

לרפד תחתית עם נייר אפייה ולשמן עם שמן את דפנות הסיר .

לא לפתוח את התנור במהלך האפייה בכלל!

להשאיר את העוגה לאחר האפייה עוד שעה בתנור כבוי

המצרכים-

750 גר’ גבינה לבנה 9% או %5

6 ביצים מופרדות 

כוס סוכר + 2 כפות

כפית מחית וניל או 2 שקיות סוכר וניל

1/2 כפית גרד מלימון- לא חובה אבל מוסיף

200 מ”ל גביע שמנת חמוצה

רבע כוס שמנת מתוקה

4 כפות מלאות קורנפלור

4 כפות קמח (אם רוצים ללא גלוטן מחליפים בקורנפלור או אינסטנט פודינג)

אופן ההכנה-

תנור לחמם מראש על 180

להניח בתנור תבנית עם מים רותחים

בקערה גדולה לשים את הגבינות והשמנת להוסיף חלמונים ולערבב במטרף ידני .

לערבב 1/4 כוס סוכר עם הקמח והקורנפלור ולשלב לתערובת הגבינה.

להוסיף גם וניל ולימון.

להקציף את החלבונים עם הסוכר הנותר לקצף יציב אך לא נוקשה. לשלב ולקפל בעדינות לתערובת הגבינות .

להעביר לתבנית .

אם תבנית סגורה כמו סיר -אפשר להניח בתוך המים הרותחים .

אם תבנית קפיצית ,לשים את התבנית עם המים הרותחים בתחתית התנור ואת העוגה על הרשת מעל .

אפייה 180 מעלות 20 דקות

אחר כך להנמיך טמפרטורה ל- 150 לעוד כשעה אפייה.

לסגור תנור ולהשאיר את העוגה להתקררות בתוך התנור.

לאחר שהעוגה התקררה  מחלצים מהתבנית.

אפשר לקשט בקצפת , פירות או פשוט אבקת סוכר

עוגה נהדרת ואהובה על כולם

מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת 

לוחצים כאן ומגלגלים 

תוכלו לראות מתכונים שלי גם  בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום

מצטרפים לעמוד שלי באינסטגרם 

קבוצת הווטסאפ שלי 

מתכונים ישירות לנייד !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments