כן זאת עוגת גבינה מושלמת וכל מילה מיותרת…
עוגת גבינה רכה אוורירית ענן בפה.
עוגה קלילה וטעימה, לא מתוקה מידי ולא כבדה .
להכנה בתבנית 22-24 עם שוליים גבוהים או רינג גבוה (מומלץ סיר ג’חנון)
השוליים חייבים להיות גבוהים להצלחת העוגה !
אם רוצים עוגה גבוהה במיוחד מכינים בתבנית או רינג או סיר ג’חנון בקוטר 20
להצלחה של עוגת גבינה צריך לעשות את הדברים הבאים –
כל המצרכים להוציא החוצה מהמקרר שעה לפחות לפני ההכנה .
לרפד תחתית עם נייר אפייה ולשמן עם שמן את דפנות הסיר .
לא לפתוח את התנור במהלך האפייה בכלל!
להשאיר את העוגה לאחר האפייה עוד שעה בתנור כבוי
המצרכים-
750 גר’ גבינה לבנה 9% או %5
6 ביצים מופרדות
כוס סוכר + 2 כפות
כפית מחית וניל או 2 שקיות סוכר וניל
1/2 כפית גרד מלימון- לא חובה אבל מוסיף
200 מ”ל גביע שמנת חמוצה
רבע כוס שמנת מתוקה
4 כפות מלאות קורנפלור
4 כפות קמח (אם רוצים ללא גלוטן מחליפים בקורנפלור או אינסטנט פודינג)
אופן ההכנה-
תנור לחמם מראש על 180
להניח בתנור תבנית עם מים רותחים
בקערה גדולה לשים את הגבינות והשמנת להוסיף חלמונים ולערבב במטרף ידני .
לערבב 1/4 כוס סוכר עם הקמח והקורנפלור ולשלב לתערובת הגבינה.
להוסיף גם וניל ולימון.
להקציף את החלבונים עם הסוכר הנותר לקצף יציב אך לא נוקשה. לשלב ולקפל בעדינות לתערובת הגבינות .
להעביר לתבנית .
אם תבנית סגורה כמו סיר -אפשר להניח בתוך המים הרותחים .
אם תבנית קפיצית ,לשים את התבנית עם המים הרותחים בתחתית התנור ואת העוגה על הרשת מעל .
אפייה 180 מעלות 20 דקות
אחר כך להנמיך טמפרטורה ל- 150 לעוד כשעה אפייה.
לסגור תנור ולהשאיר את העוגה להתקררות בתוך התנור.
לאחר שהעוגה התקררה מחלצים מהתבנית.
אפשר לקשט בקצפת , פירות או פשוט אבקת סוכר
עוגה נהדרת ואהובה על כולם
מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת
לוחצים כאן ומגלגלים
תוכלו לראות מתכונים שלי גם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום
מצטרפים לעמוד שלי באינסטגרם
קבוצת הווטסאפ שלי
מתכונים ישירות לנייד !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “