עוגת גבינה גבוהה עשירה מקושטת בפירות של קיץ

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

לפחות פעם בחודש אני מכינה עוגת גבינה . העוגה הכי אהובה בבית!

כל פעם בגרסה קצת שונה – הבסיס תמיד נשאר כמעט אותו מתכון.

אצלי אוהבים יותר את העוגה המוקצפת – עם הקצפת החלבונים ,

יותר אוורירית ולא דחוסה.

תוספת של בצק פריך עשיר לתחתית  וגם ציפוי טעים ועונתי.

הכנתי השבוע את העוגה הנהדרת הזו והיא יצאה פשוט מושלמת.

בצק פריך בתחתית משולב באגוזי לוז שיוצר עוד מרקם וטעם נהדר לעוגה.

עוגה אוורירית וגבוהה – ממש עוגת גבינה עננים 🙂

מה מכינים ?

אני אופה בסיר ג'חנון 22 מרופד בנייר אפייה ומשומן היטב .

גבינות לסנן מנוזלים יום לפני או לפחות כמה שעות !

עוגת גבינה גבוהה עשירה מקושטת בפירות של קיץ

 

המצרכים-

לבצק –

75 גר' חמאה

חלמון

3 כפות סוכר

מעט וניל

גרידה מלימון

50 גר' אגוזי לוז טחונים

3/4 כוס קמח

קורט מלח

לתערובת הגבינה-

6 ביצים מופרדות +חלבון שנשאר מהבצק

קילו גבינה לבנה 5-9% מסוננת מנוזלים

גביע שמנת חמוצה

כוס ורבע סוכר (אפשר יותר – לי זה מספיק)

כפית מחית וניל או 2 שקיות סוכר וניל

1/4 כוס שמנת מתוקה

3 כפות גדושות קורנפלור

2 כפות קמח

לציפוי-

השמנת המתוקה שנשארה +כף סוכר

פירות קיץ חתוכים – תאנים ,שזיפים ענבים ועוד…

אופן ההכנה –

  • מתחילים בהכנת הבצק – במעבד מזון מפעילים חמאה וקמח עד לקבלת פירורים
  • משלבים את שאר המרכיבים ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
  • מרדדים על נייר אפייה ומניחים בתחתית התבנית .
  • מכניסים למקרר לרבע שעה
  • אחר כך אופים את התחתית בתנור  175 מעלות כ- 20 דקות.
  • בזמן שהבצק בתנור מכינים את המלית
  • מקציפים את החלבונים לקצף רך עם הסוכר
  • מערבבים בקערה נוספת את הגבינות עם שאר המרכיבים.
  • משלבים את קצף החלבונים לתוך תערובת הגבינה.
  • מעבירים מעל הבצק האפוי בתבנית.
  • אני שמה את הסיר בתוך תבנית עם מים רותחים ואז מכניסה לתנור
  • מכניסים לאפייה על 130 מעלות כ- 40 דקות
  • אחר כך מגבירים טמפרטורה ל- 150 לעוד 30-40 דקות .
  • משאירים את העוגה להתקרר בתנור
  • מכניסים לקירור במקרר.
  • מכינים קצפת ומקשטים מעל העוגה גם עם פירות העונה .

מאגר מתכונים לעוגות הגבינה שלי 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

 מתנות קטנות האינסטגרם 

 

תגובות

תגובות