עוגת בננות או כפי שהאמריקאים מכנים אותה – לחם בננות – Banana Bread.
אחותי לימור התארחה אצלי אתמול לארוחת צהריים והביאה קינוח.
“הבאתי בננה ברד – מה זה קל להכין …” מיד צילמתי וכתבתי את המתכון .
לימור התגוררה בארה”ב כמה שנים וזה מה שהייתה מכינה שם הרבה בהשראת האמריקאים.
וגם כאן כשנשארות בננות בשלות ואף אחד לא אוכל.
זה קורה די הרבה … אין כמו עוגת בננה טובה וריחנית.
תודה לימי על העוגה הטעימה והמתכון .
אז בואו לבחוש – העוגה טעימה מאוד בגרסה הזו חלבית עם חמאה וחלב
תרצו להחליף לפרווה תוכלו עם שמן ומיץ
המצרכים-
3 ביצים
3/4 כוס סוכר דמררה או רגיל
1/3 כוס חלב
120 גר’ חמאה רכה
כוס וחצי קמח תופח
שקית סוכר וניל
קורט מלח
3 בננות בשלות מעוכות
כחצי כוס שוקולד גרוס או מגורד -אפשר לערבב סוגי שוקולד
אופציה – להוסיף גם
כפית קינמון
חופן אגוזים
אופן ההכנה –
מועכים את הבננות.
טורפים בקערה ביצים וסוכר מוסיפים וניל מלח, בננות ואחר כך את הקמח.
לאחר שהבלילה אחידה וחלקה . מוסיפים את השוקולד ומערבבים להטמעה.
מעבירים לתבנית 26 או 24 .
אפייה 175 מעלות 40 דקות עד שהעוגה יציבה.
אבקת סוכר ומגישים אפילו קצת חמים זה טעים ..
Bwer Pipes: Leading the Way in Agricultural Irrigation Technology: Revolutionize your irrigation practices with Bwer Pipes’ innovative solutions. Our cutting-edge sprinkler systems and durable pipes are engineered to withstand the harsh conditions of Iraqi agriculture, ensuring optimal water usage and crop growth. Learn More