
אם נכנסתם למתכון, סימן שאתם חובבי קפה. וגם חלבה…
כיוון שאני כזאת, ניסיתי לשלב טעמים שאני אוהבת בעוגה, וכדי להדגיש יותר את טעם הקפה,
שילבתי בעוגה קפה אספרסו קצר וגם את אבקת הקפה עצמה, ממש בנגיעות קטנות.
התוצאה פשוט מושלמת. הקפה מורגש היטב בעוגה וזאת הייתה כוונתי
עוגה עשירה ,המכילה בתוכה טעמים נפלאים של חלבה וקפה אספרסו, בשילוב אגוזים.
חוויה של טעמים בביס קטן אחד.

ההכנה ממש פשוטה והתוצאה נפלאה ,
הצטרפו לעמוד הפייסבוק של הבלוג
המצרכים- לעוגה אחת בגודל אינגליש קייק
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס דבש
1/4 כוס שמן
1/3 כוס טחינה גולמית
גרד מחצי תפוז או לימון
מעט קינמון
כוס אספרסו קצר מוכן כ- 60 מ"ל
כוס קמח תופח
ציפוי-
100 ג"ר חלבה
1/4 כוס שמנת מתוקה/צמחית לפרווה/קרם קוקוס
מעט קפה אספרסו טחון
גרד לימון
חופן נדיב אגוזי מלך גרוסים גס כרבע כוס
מניחים בקערה את הביצים, הסוכר, הסילאן, גרד התפוז,הקינמון,דבש,טחינה והשמן.
משלבים גם את האספרסו לאחר שהתקרר מעט.
טורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח וטורפים למסה חלקה ואחידה.
מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק.
בקערת קטנה מפוררים כ- חצי מכמות החלבה , מוסיפים את האגוזים וחצי כפית קפה טחון.
מערבבים ומפזרים על תערובת העוגה שבתבנית.
מכניסים את העוגה לאפייה בתנור מחומם על 180-170 מעלות כ- חצי שעה עד 40 דקות.
מכינים את הציפוי-
מחממים במיקרו את השמנת המתוקה.
מכניסים את החלבה הנותרת ובוחשים עד להמסה של החלבה.


מוסיפים גם חצי כפית קפה טחון ומעט גרד של לימון .
מצפים את העוגה בגנאש החלבה-קפה והעוגה מוכנה.
נשאר רק להכין קפה ולהתענג!

שמי דפנה אוסטר מיכאל – מבשלת , אופה וגם מצלמת.
אוכל, בישול ואפייה הם אהבתי הגדולה.
החיבור שלי למטבח החל בערך בגיל 5, עוזרת ומתעניינת בכל מה שקשור לבישול ואפייה.
במשך השנים צברתי ניסיון, אספתי מתכונים ובעיקר בישלתי ואפיתי למשפחתי הקרובה והרחבה.
כבר כמה שנים אני כותבת ומצלמת את אתר האוכל שלי "מתנות קטנות".
מתכונים וותיקים של אמא וסבתא לצד מתכונים עכשויים שלי,
אוהבת חומרי גלם, טריים, זמינים ועונתיים.
משם, מחומרי הגלם בעצם באה לי ההשראה למתכון חדש.
אוהבת לבשל ולצלם את האוכל ובעיקר לאפות- שם אני מגשימה את כל הפנטזיות המתוקות שלי.