
עוגת אגוזים נוסטלגית כזו אתם חייבים לפחות פעם אחת להכין בפסח.
(גם אחרי פסח היא נהדרת ! )
עוגה עתיקה ותמיד טעימה, אוורירית ורכה פשוט נהדרת.
את העוגה הכינה כלתי רותם המוכשרת –
המתכון של סבתא תמי עובר במשפחה של רותם כבר 50 שנה,
ואין פסח שלא מכינים אותו.
עוגת טורט לייקח אגוזים שמכינים מ- 4 מצרכים בלבד ! ללא שמן או חמאה.
אפשר להשאיר אותה ללא ציפויים וגם כך היא טעימה,או לקשט אותה בקצפת.
ורותם הוסיפה גם שוקולד מומס מעל הקצפת .
ביס נהדר וטעים
כל כך קלה להכנה וכמה שהיא טעימה
המצרכים- תבנית עגולה קפיצית 24-26
4 ביצים
כוס סוכר
150 גר’ אגוזים קצוצים חלק גס
1/3 כוס קמח רגיל/ קמח מצה בפסח
ציפוי –
250 מ”ל שמנת להקצפה 38% /אפשר פרווה +2 כפות סוכר
מקציפים לקצפת יציבה
100 גר’ שוקולד מריר – 2 כפות חלב +כף חמאה/נטורינה- ממיסים במיקרו
אופן ההכנה-
- בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה.
- מורידים מהירות הכי איטית ומוסיפים בהדרגה את החלמונים ואחר כך האגוזים עם הקמח .
- מקפלים לתערובת אחידה וחלקה.
- מעבירים לתבנית קפיצית עגולה ומכניסים לאפייה של כ- 30-40 דקות 180 מעלות עד שהעוגה יציבה במרכזה.
- לאחר שהעוגה התקררה מכינים קרם קצפת ומצפים את העוגה .
- מעל הקצפת מצפים בקרם השוקולד.
עוגת אגוזים נוסטלגית – רוצו להכין !
כאן מבחר ענק של מתכונים לפסח
מצטרפים כאן
לקבוצת הווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף –
“מתנות קטנות התפריט היומי ”
התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
אינסטגרם שלי כאן – מתנות קטנות האינסטגרם
שלום, במה אפשר להחליף את החמאה/נטורינה בציפוי השוקולד?
תודה, חג שמח