עוגת אגוזים ושוקולד חגיגית ומרשימה – מצופה בגנאש שוקולד מפנק

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת אגוזים ושוקולד חגיגית ומרשימה – מצופה בגנאש שוקולד מפנק

עוגה עשירה בכל טוב.

גם מלאה באגוזים וגם שוקולדית ממש כמו פאדג’ בקיצור ביס שהוא תענוג לכל מי שאוהב את שילוב השוקולד והאגוזים.

זו עוגת הפסח הקבועה אצלנו בארוחת החג .

אחד הקינוחים האהובים עלינו בפסח. והגרסה עם הקמח של פסח היא הגרסה הכי טעימה בעיני לעוגה הזו. אם אני מכינה אותה אחרי פסח אני עדיין אוהבת להשתמש בקמח מצה ואם אין , אני מחליפה את הקמח בפירורים של עוגיות פתי בר.

ההכנה ממש קלה חוץ מלהפריד ביצים ולהקציף בנפרד חלבונים כל שאר העבודה על העוגה, ממש פשוטה.

מכינים תבנית 26 קפיצית מרופדת בתחתית בנייר אפייה

מאגר מתכונים לקינוחי פסח

עוגת אגוזים ושוקולד חגיגית ומרשימה – מצופה בגנאש שוקולד מפנק

המצרכים –

5 ביצים מופרדות

250 גר’ שוקולד מריר

200 גר’ חמאה

קורט מלח

1/3 כוס סוכר

כוס אגוזי מלך טחונים (חלק אפשר גס)

1/4 כוס קמח מצה

כפית אבקת אפייה

2 כפות ברנדי/רום/ליקר

לגנאש שוקולד-

125 גר’ שוקולד מריר

100 גר’ שמנת מתוקה

תותים לקישוט

אופן ההכנה –

מחממים תנור 180 מעלות

  • מפרידים ביצים ומקציפים חלבונים עם סוכר ומלח לקצף יציב.
  • במקביל מחממים במיקרו בפולסים את השוקולד עם חמאה עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
  • מוסיפים לשוקולד המומס את החלמונים, הברנדי ,הקמחים ואבקת האפייה ומערבבים היטב. מקפלים את החלבונים לתערובת השוקולד בעדינות !
  • מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור לאפייה של כ- 50 דקות או עד שרואים שהעוגה יציבה במרכזה.
  • לאחר שהעוגה מתקררת היטב, מחלצים מהתבנית ומעבירים לכלי הגשה.
  • מחממים שמנת במיקרו כדקה וחצי ומכניסים את קוביות השוקולד.
  • לאחר שהשוקולד נמס מערבבים היטב את הגנאש ויוצקים מעל העוגה.
  • מכניסים למקרר להתייצבות של הקרם
  • הגשה מקשטים בתותים או פרי אחר או קצפת מה שאוהבים.

חג שמח ומתוק !

עוגת אגוזים ושוקולד חגיגית ומרשימה – מצופה בגנאש שוקולד מפנק

מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן  באינסטגרם

מתכונים לפסח

תוכלו לראות מתכונים שלי גם  בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום

מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת 

מצטרפים

ווטסאפ כאן 

מתכונים ישירות לנייד !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.

מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
לאה
2 years ago

היי. אין לי קמח מצה. האם קמח שקדים או קמח תפוחי אדמה יכולים להוות תחליף?