
עוגיות שקדים הכי קלות וטעימות שיש.
עוגיות זריזות ומהירות להכנה – בתוך חצי שעה יש לכם עוגיות מוכנות להגשה !
המתכון המקורי של רות סירקיס מהספר מהמטבח באהבה.
קיבלתי קופסה של העוגיות האלה מחגית חברת המשפחה, שמכינה קבוע אותן
והן היו ממש ממש טעימות.
ביקשתי את המתכון והיא העבירה לי את המתכון של רות סירקיס .
ושיניתי ממש מעט את המצרכים במקור העוגיות מ 4 מצרכים בסיסיים-
קמח,סוכר,שקדים,חמאה
שדרוג קטן שלי – מוסיפים להם מעט גרידה של לימון ,וניל וכפית של תמצית שקדים.
יוצאות עוגיות משגעות ממש קלות להכנה – מכינים את הבצק ומיד אפשר לקרוץ עיגולים ולאפות
תוך חצי שעה יש לכם מגש עוגיות שקדים מטריפות שנמסות בפה .
עוגיות שקדים אפשר גם פרווה / טבעונית
לפני שמתחילים מצטרפים – מתנות קטנות האינסטגרם
עוגיות שקדים מהירות ושוות !
המצרכים –
2 כוסות קמח
200 גר’ חמאה/נטורינה לפרווה
100 גר’ אבקת סוכר
100 גר’ שקדים טחונים
שקית סוכר וניל
קורט מלח
מעט גרידה של לימון
כפית ת.שקדים
אופן ההכנה –
מחממים תנור ל- 170 מעלות
- בקערה מערבבים קמח ,אבקת שקדים,וניל ואבקת סוכר.
- משלבים את הנטורינה/חמאה בקוביות ומערבבים ליצירת תערובת פירורית.
- מוסיפים גם גרידה של לימון ות. שקדים.
- מאחדים לבצק חלק.
- מהבצק יוצרים כדורים קטנים בקוטר הרצוי 2-3 ס”מ.
- מניחים על נייר אפייה ומועכים כל כדור בצק בעזרת מזלג.
- מכניסים לאפייה של כרבע שעה עד 20 דקות
- מצננים את העוגיות ובוזקים אבקת סוכר .