עוגיות כאלה לשבירת הצום ואתם מסודרים !
כמות נאה וטעימה של מתיקות .
בצק פילו ממולא בתערובת שקדים ואגוזים מתובלת וריחנית
בשילוב דבש – מאפים קטנים ומטריפים.
השילוב של הפילו המתפצפץ בפה עם כל הטעמים הנפלאים שבתוכו
זהו אחד השילובים הכי טעימים שיש.
ההכנה ממש קלה ,הרבה יותר פשוט מלהכין כל סוג של בקלאווה.
זמן ההכנה ממש קצר והעוגיות נכנסות לתנור.
ומי שאי פעם פחד מהכנה של מאפים עם בצק פילו, ההמלצה שלי
בצק פילו שמרית שמאז שאני משתמשת בו – החיים הפכו קלים.
הוא זמין במקרר והעלים נהדרים שלמים ולא מתפרקים.
יוצאות עוגיות מדוגמות.
העוגיות הנפלאות שכיף לאכול בחגי תשרי
ולשבירת הצום הן פשוט מעולות.
המצרכים-
אריזה בצק פילו שמרית
250 גר’ אגוזי מלך טחונים גס
250 גר’ שקדים טחונים גס
1/4 כוס סוכר
4 כפות דבש/מייפל/סילאן
כפית קינמון
מעט ציפורן
קורט הל כתוש
לסירופ-
כוס מים
3/4 כוס סוכר
מיץ מחצי לימון (או תפוז)
קליפות תפוז
מקל קינמון
גרעין הל כתוש
2-3 מסמרי ציפורן
למריחה על העלים –
אפשר חמאה מומסת או תרסיס שמן או שמן רגיל
לפני שמתחילים מצטרפים – מתנות קטנות האינסטגרם
מחממים תנור 180 מעלות
- מוציאים את העלים ומניחים על השיש – מעליהם מניחים מגבת לחה
- שולפים עלה אחד כל פעם – מורחים בשמן/חמאה ומקפלים ל-2
- הופכים את הבצק ושוב מורחים והופכים חזרה כך שהצד המשומן ישאר בתחתית.
- מניחים כף ממש גדושה מהמלית בקצה של הבצק
- מגלגלים לצורת סיגר.
- מניחים בתבנית וכך חוזרים עם שאר העלים.
- מכניסים לאפייה של כחצי שעה
- בזמן האפייה מכינים את הסירופ
- מבשלים את כל המצרכים כ-20 דקות עד חצי שעה עד שרואים שהסירופ נעשה ממש סמיך כמו דבש.
- כשהמאפים מתקררים יוצקים מעליהם את הסירופ דבש הדרים .
- מאחסנים בקופסא אטומה – נשמר וטעים גם לאחר כמה ימים.
עוגיות קטנות ומטריפות מלאות באגוזים ושקדים
קל ופשוט להכנה !
מבחר ענק של מתכוני העוגיות שלי
מתכונים לחגי תשרי
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “