ט”ו בשבט מתקרב ואלה העוגיות שאני תמיד נוהגת להכין לכבוד החג .
בצק פריך חמאתי מעולה פשוט נמס בפה.
המילוי – פירות יבשים בתוספת שכבה דקה של ממרח תמרים , מעט טחינה אגוזים ותבלינים.
עוגיה פשוט מושלמת בטעמה לכל חובבי הפירות היבשים.
בעוגיה אין סוכר מלבד מתיקות של הפירות היבשים , זה בהחלט מספיק…
בביס אחד מקבלים את כל הטעמים גם יחד .
מצרכים לבצק- להכנת 4 כרוכיות
200 ג”ר חמאה רכה
1/3 כוס שמן
1/2 כוס חלב
450-500 ג”ר קמח כולל קמח לקימוח המשטח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
המילוי-
ממרח תמרים 2-3 כפות על כל כרוכית
טחינה גולמית 2 כפות לכל כרוכית
מעט גרד לימון, מעט קינמון
פירות יבשים 1-2 מכל סוג,
אני שמתי תמרים,שזיפים,אננס,אוכמניות,דובדבנים,חמוציות, מישמש
אגוזי מלף חתוכים גס, ופיסטוקים חתוכים גס. 2 כפות לכל כרוכית
אופן ההכנה-
בקערה להניח חמאה רכה, להוסיף שמן,חלב ואת הקמח המלח ואבקת האפיה. לאחד לבצק רך וגמיש.
לתת לבצק לנוח כחצי שעה . בקיץ אפשר להכניס למקרר.
לחלק את הבצק ל-4
כל חלק לשטח למלבן בערך בגודל 30/40
למרוח שכבה דקה של ממרח תמרים,
לפזר מעל את הטחינה ,ומעל לפזר פירות יבשים חתוכים פיסטוקים ואגוזים.
לפזר מעל קינמון וגרד לימון.
לגלגל לכרוכית ולהניח על נייר אפייה.
כך לעשות עם כל 4 חלקי הבצק .
להכניס לתנור מחומם על 180 כחצי שעה אפייה.
לאחר קירור של 5 דקות ,לחתוך בסכין חדה לפרוסות יפות.
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם