עוגיות סנדוויץ לימון פרג במלית לימון

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מי שמכיר אותי יודע שאני מאוד אוהבת פרג וגם את השילוב של פרג ולימון.

זהו בעיני השילוב המושלם בעוגות.

לימון נכנס אצלי כמעט לכל עוגה ועוגייה, במיץ או בקליפה המגוררת.

במיוחד אני אוהבת את ריח הלימונים הטריים שיש עכשיו על העצים, בעונה הזאת של החורף,

זה פשוט ריח וטעם אחר מהלימונים של הסופר.

הכנתי בצק פריך להכנת עוגיות סנדוויץ ריבה שמאוד אוהבים אצלי בבית.

מחצית מהבצק ערבבתי עם זרעי פרג.

ומה שהכי התאים לי למילוי הוא קארד לימון וכדי שיתאים למריחה בתוך עוגיית סנדוויץ,

שילבתי בתוכו שוקולד לבן.

יצאו עוגיות מושלמות !

 

ואם הגעתם למתכון הזה אתם בטוח אוהבים פרג ולימון  אז קדימה בואו להתפנק בעוגייה מושלמת –

המצרכים לבצק העוגיות –

250 גר’ חמאה

1/2 כוס סוכר

ביצה

שקית וניל

כפית גרד מלימון טרי

1/4 כוס שמנת מתוקה

1/2 כוס קורנפלור

1/2 2 כוסות קמח

1/4 כפית אבקת אפייה (ממש קורט)

השילוב של הפרג – 3 כפות זרעי פרג שלמים – לא טחון !

המצרכים למלית הלימון –

1/4 כוס מיץ לימון טרי

1/4 כוס מים

1/4-1/3  כוס סוכר

גרידה מלימון שלם

50 גר’ חמאה

2 כפות קורנפלור

ביצה (או 2 חלמונים)

4 כפות שמנת מתוקה

100 גר’ שוקולד לבן

 

הכנת מלית הלימון-

בקלחת מניחים לימון,מים,סוכר,גרידת לימון וחמאה.

מחממים על אש בינונית עד שהסוכר נמס.

בקערה טורפים את הקורנפלור עם השמנת. משלבים את הביצה וטורפים היטב.

משווים טמפרטורה בין תערובת הביצה לקרם החם. משלבים את התערובת לתוך הקרם וממשיכים בבישול כמה דקות תוך כדי עירבוב מתמיד,

עד להסמכה של הקרם כמו קרם פטיסייר.

מורידים מהאש ומשלבים את השוקולד הלבן.

לאחר שהשוקולד נמס , מסננים את הקרם לקבלת קרם חלק ואחיד.

מעבירים למקרר עד להרכבת העוגייה.

הכנת הבצק הפריך –

בקערה מניחים חמאה רכה, סוכר, שמנת וביצה.

מערבבים היטב. משלבים את שאר המרכיבים.

מאחדים לבצק הומוגני.

מחלקים את הבצק ל- 2

לחלק אחד משלבים את זרעי הפרג ומערבבים היטב כך שהפרג יטמע בתוך הבצק באופן אחיד.

עם החלק השני הכנתי עוגיות פרח במלית של ריבה .

מכניסים למקרר למנוחה של כשעה.

 

מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח.

קורצים צורות רצויות.

 

מכניסים לאפייה לתנור מחומם 170 מעלות לכ- 12 דקות .

הבצק צריך להזהיב ממש מעט.

לאחר הקירור ממלאים במלית הלימון.

בקיץ מומלץ לשמור בקירור.

עוגיות פרג וקרם לימון פשוט מעולות ! ואחרי יום אפילו יותר טעימות

כנסו כאן לכל מתכוני הפרג שלי 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
שבי
1 year ago

אפשר לעשות פרווה?