עוגיות סנדוויץ האהובות בגרסת הבוטנים.
אני מאוד אוהבת בוטנים – לדעתי בוטנים לא מקבלים את המקום הראוי
להם בעוגות ועוגיות .
תמיד “זונחים” אותם לטובת אגוזי מלך,פקאנים,שקדים או לוז.
אז בעוגייה הבאה נתתי להם את הכבוד הראוי …
הכנסתי את הבוטנים הטחונים גס לתוך תערובת של בצק פריך מעולה.
עוגייה נהדרת וטעימה מזכירה לי קצת את טעמי ילדות .
פעם לפני המון שנים בילדותי, הייתה נמכרת בקיוסקים עוגיית סדוויץ ענקית
של בצק פריך עם בוטנים –
המילוי היה של ריבה והיא הייתה מצופה בשוקולד ועליו שברי בוטנים.
השבוע נזכרתי כמה אהבתי את העוגייה והלכתי לשחזר את הטעם.
בואו להכין – ממש בקלות.
דומה מאוד לעוגיית סנדוויץ ריבה.
העוגיות יכולות להיות פרווה / טבעוני בקלות אם מחליפים חמאה בנטורינה.
עוגיות סנדוויץ בוטנים
מצרכים לבצק –
חצי קילו קמח
קורט מלח
חצי כפית אבקת אפייה
150 גר’ אבקת סוכר
כפית ת.וניל
300 גר’ חמאה /נטורינה
מעט גרידה מתפוז או לימון
כרבע כוס מים או טיפה יותר
לתוספת 1/4 כוס בוטנים טחונים דק אבל לא ממש קמח -שישארו פרורי בוטנים.
המלית –
את העוגיות סנדוויץ אפשר למרוח בחמאת בוטנים, ריבה ,ממרח לוטוס
ריבת חלב מה שאתם אוהבים!
אופן הכנה-
- כדי לטחון את הבוטנים אני מחממת בתנור חופן בוטנים 150 מעלות 10 דקות ואז אפשר לקלף בקלות. טוחנים לפירורים במעבד מזון או מוט ידני.
- הכנת הבצק – מניחים במעבד מזון חמאה/נטורינה אבקת סוכר וקמח ומעבדים לפירורים.
- משלבים את שאר המרכיבים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. במידה וחסר נוזלים מוסיפים ממש מעט.
- משלבים את הבוטנים הטחונים .
- מכניסים למקרר לשעה מנוחה.
- מחממים תנור על 170 מעלות
- מוציאים מהמקרר מחלקים ל-2
- כל חלק מרדדים בין שני דפי נייר אפייה מעט מקומחים לעובי חצי ס”מ בערך
- קורצים פרחים מהבצק חצי עם חור באמצע – מניחים על נייר אפייה
- מכניסים לתנור לאפייה קצרה של כ-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות ממש מעט.
- מקררים היטב לפני שמורחים מלית. אני מרחתי חלק בריבה, וגם בלוטוס וחלק בחמאת בוטנים – זה נפלא !
- אם רוצים לקבל את העוגייה הנוסטלגית פשוט טובלים בשוקולד מריר מומס, מחצית מהעוגייה.
מבחר ענק של מתכוני העוגיות שלי
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !