עוגיות סוכריה מבצק פילו במלית אגוזים וצימוקים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגיות סוכריה מבצק פילו במלית אגוזים וצימוקים

כבר מריחים את ט”ו בשבט באוויר.

חנויות התבלינים עמוסות בפירות יבשים ואגוזים מכל הסוגים שיש.

אני מאוד אוהבת את השילוב אגוזים בתוך בצק פילו.

מה שכיף בעוגיות עם בצק פילו , שיש ממש מעט בצק ורוב העוגייה זה המלית  ובמקרה של העוגיות הבאות המון אגוזים וצימוקים.

הכנתי עוגיות משגעות – סוג של בקלאווה אבל לא כבדה ולא עמוסה בסוכר.

ממש עוגיות שוות, בצק דקיק ומלא מלית.

את העוגיות הברשתי בסירופ תפוזים .

שילוב הטעמים פשוט מופלא.

כבר לפני כמה חודשים נדלקתי על עוגיות התפוחים שהכינה נוף עתאמנה שיש לה עמוד מרהיב באינסטוש. שווה ממש לעקוב אחריה.  נוף הכינה את הסוכריות (צדפות) האלה מהפילו וסחפה איתה את הרשת כולה.

השבוע התחשק לי להכין אותם כי התפנה לי המון זמן בגלל הסגר של הקורונה .

הכנתי ואף צילמתי את ההכנה כדי שיהיה לכם ממש קל להכין – זה רק נראה מסובך אבל זה ממש קלי קלות.

העוגיות נשארות בקופסה אטומה אפילו שבוע.

יוצאים 2 מאפים בתבנית עגולה קוטר 24-26 – אפשר להכין גם בתבנית מלבנית.

מרפדים תבנית עם נייר אפייה ומשמנים אותו מעט.

במלית אפשר לגוון בהוספה של מגוון פירות יבשים קצוצים .

כאן מתכונים עם בצק פילו 

עוגיות סוכריה מבצק פילו במלית אגוזים וצימוקים

המצרכים-

אריזה בצק פילו שמרית בצק מעולה – אין צורך בהפשרה

350 גר’ אגוזים מסוגים שונים

אני ערבבתי – אגוזי מלך,שקדים ואגוזי לוז

כוס צימוקים- אפשר לגוון עם תערובת של – חמוציות, משמש או תמרים קצוצים.

2 כפות סוכר חום/רגיל

2 כפות דבש או סילאן

ביצה

קורט ציפורן טחון

קורט הל טחון

כפית קינמון

גרידה מתפוז שלם

את עלי הפילו מורחים

50 גר’ או יותר חמאה מומסת או שמן או ספריי

סירופ דבש תפוזים-

כוס סוכר

3/4 כוס מים

מיץ מ – 1/2 תפוז

קליפות מ – 2 תפוזים

אופן ההכנה –

  • מניחים את האגוזים במעבד מזון וטוחנים גס
  • מעבירים לקערה ומשלבים את כל שאר המרכיבים של המלית.
  • מערבבים היטב לתערובת אחידה.
  • מוציאים עלה פילו אחד ומכווצים אותו בעדינות משני הצדדים- משאירים שוליים חלקים ובמרכז מקווץ
  • מניחים במרכז 4 כפות  של מלית אגוזים.
  • מקפלים את העלים מהצדדים- חותכים ל- 4 ויוצרים סוכריות – כל ההסבר בסירטון הדרכה למטה . מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה משומן מעט.
  • מברישים בחמאה או ספריי שמן.
  • מכניסים לאפייה לתנור 175 מעלות עד להזהבה בערך 20-30 דקות
  • מבשלים את הסירופ – תחילה סוכר ומים ולאחר שהסוכר נמס מוסיפים את קליפות התפוזים מבשלים עד שהתערובת מסמיכה .
  • כשהעוגיות יוצאות מהתנור מברישים בסירופ הדרים – לא מעמיסים סירופ כמו בבקלאווה!
  • מאחסנים בקופסה אטומה.

עוגיות סוכריה מבצק פילו במלית אגוזים וצימוקים

אוהבים בצק פילו ? – כנסו כאן לשלל מתכונים 

שלל מתכונים לעוגיות 

מתכונים לט”ו בשבט 

מתכונים לפורים

 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

 מתנות קטנות האינסטגרם 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments