עוגיות מעמול מגולגלות שמכינים ממש בקלות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגיות מעמול מגולגלות , מתובלות בתבלינים ובארומה המיוחדת שלהן בצק פריך נפלא, עשיר בתבלינים ומלית של תמרים ואגוזים.

עוגיות מעמול שמכינים בשיטה ממש קלה.

במקום להכין את העוגיות אחת אחת – פשוט מכינים את העוגיות ככרוכית, חותכים לפרוסות,

וכל אחת מהפרוסות מעטרים בעזרת המצבט של המעמול.

השיטה הזו מקצרת את תהליך הכנת המעמולים שבדרך כלל מכינים אחד אחד .

 

לפני שמתחילים חשוב מאוד  – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow

עוגיות מעמול מגולגלות שמכינים ממש בקלות – איך מכינים ?

המצרכים –

200 גר' חמאה/נטורינה לפרווה

1/4 כוס שמן

1/4 כוס סולת

1/2 כוס מים

3 כפות אבקת סוכר

קורט מלח

שקית סוכר וניל

3 וחצי כוסות קמח

כפית גדושה אבקת אפייה

2-3 טיפות מי זהר או מי ורדים

תבלינים – חצי כפית מחלב (להשיג בחנויות תבלינים, אם לא מצאתם – לא חובה)

כף זרעי אניס (או זרעי שומר גרוס)

מלית תמרים –

ממרח תמרים

כ- 10 תמרים מגולענים ופרוסים דק

3/4 כוס אגוזי מלף גרוסים

קינמון

מעט ציפורן

תפוזים מסוכרים חתוכים דק או גרידה מתפוז

אופן ההכנה –

  • מניחים בקערה את הנוזלים – מים , שמן וחמאה רכה.
  • משלבים את הסוכר, וניל והסולת ומערבבים מעט.
  • משלבים את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים.
  • מאחדים לבצק הומוגני וחלק.
  • מעבירים את הבצק למנוחה במקרר- לפחות שעה.
  • מחממים את התנור ל- 175 מעלות.
  • מחלקים בצק ל- 4 חלקים
  • מרדדים כל חלק למלבן דק וגדול
  • מורחים שכבה ממש דקה של ממרח תמרים
  • מניחים בקצה אחד את התמרים החתוכים דק.
  • מפזרים אגוזי מלך גרוסים ואת התבלינים – קינמון ,קורט ציפורן וגרידה של תפוז.
  • מגלגלים לכרוכית.
  • חותכים את הכרוכית לפרוסות.כל פרוסה מקשטים עם המצבט של המעמול ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
  • מכניסים לאפייה של כ 20 דקות עד להזהבה קלה.
  • מקררים היטב ושומרים בקופסה אטומה.
  • בהגשה בוזקים אבקת סוכר .
  • נפלא רוצו להכין !

עוגיות מעמול מגולגלות שמכינים ממש בקלות

רוצים להכין מעמולים נפלאים ומיוחדים בשיטה המסורתית –

כנסו כאן למתכון הכי מוצלח שתמצאו למעמולים !

מתכונים לראש השנה 

 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

חפשו בפייסבוק  קבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

חזרה לדף הראשי !

תגובות

תגובות