אחת העוגיות המיוחדות והטעימות שהכנתי .
עם קראנץ של אגוזי לוז ותיבול של קינמון וקליפת תפוז.
יצאו עוגיות פצצה.
מתאימות בול לתה חם בחורף ובכלל עוגייה שווה ומה שחשוב שהיא ממש קלה להכנה.
אני מאוד אוהבת אגוזי לוז והוא האגוז האהוב עלי בעוגות וקינוחים.
כדי לקלף אותו בקלות, תכניסו אותו לאפייה של כמה דקות בתנור.
הקליפה יורדת בקלות ואפשר לטחון או לרסק ללא הקליפה.
את העוגיות אפשר להכין בגרסה טבעונית / פרווה עם נטורינה כתחליף לחמאה.
המצרכים-
150 גר’ חמאה/נטורינה לפרווה
חצי כוס סוכר חום /דמררה
כפית קינמון
2-3 כפות חלב/מים/מיץ תפוז
כפית גרידת תפוז טרי
כוס ועוד 3/4 קמח (260 גר’)
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
80 גר’ אגוזי לוז גרוסים דק.
אופן ההכנה –
אפשר להכין במעבד מזון או ביד
מניחים בקערת המעבד את כל המצרכים (מלבד האגוזים) ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
משאירים 2 כפות מהאגוזים בצד ומערבבים את השאר לתוך הבצק.
מגלגלים את הבצק לצורת נקניק.
מכניסים למקרר לכמה שעות או לפריזר לחצי שעה.
מערבבים את האגוזים הנותרים עם כך סוכר דמררה ומניחים בצלוחית.
מוציאים מהמקרר ופורסים לפרוסות .מגלגלים באגוזים שהשארנו בצד עם כף סוכר דמררה.
מניחים בתבנית .
מכניסים לאפיה 175 מעלות כ 25-30 דקות עד שהעוגיות מתייצבות ונאפות היטב.
עוגיה מדהימה !
מתכונים לשלל העוגיות אצלי באתר – ויש המוןןן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
כנסו כאן להצטרף לווטסאפ שלי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
מתנות קטנות האינסטגרם