עוגיות מגולגלות מבצק נדיר נמס בפה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגיות מגולגלות מבצק נדיר – רך טעים פשוט נמס בפה.

העוגיות הכי אהובות בבית.

למתכונים נוספים שווים שמתפרסמים מידי יום מצטרפים כאן לקבוצת “התפריט היומי”

לחצו על הקישור – 

זו תמונה שהעלתי לסטורי באינסטגרם ברגע שהעוגיות יצאו מהתנור .

ואז הגיעו בקשות רבות למתכון .

מיד רצתי לרשום מתכון !

מתכון לעוגיות מגולגלות מבצק פריך נמס בפה

את העוגיות המגולגלות אני מכינה כמעט כל שבוע.

תמיד יש קופסא של עוגיות כאלה מוכנות, לכל אורח שיבוא והן גם הפינוק המשפחתי שלנו .

יש לי כמה וכמה בצקים כאן בבלוג גם על בסיס חמאה ,וגם שמן , חלבי ופרווה – המון סוגים.

הבצק שהכנתי הוא על בסיס בצק שק”מ המסורתי אבל עם שינויים שממש כדאי לאמץ כי יצא פשוט בצק מושלם שמתמזג מעולה עם המליות השונות.

השמנת שהשתמשתי – שמנת אחוזי שומן גבוהים (של פעם) – הרבה יותר עשירה ותורמת מאוד למירקם הסופי של הבצק, כמו כן החלפתי חצי מהחמאה בשמן .

יצא בצק מעולה נעים ונוח לעבודה .

הבצק שהה לילה במקרר וכך השתבח .

הבצק הוא חלבי ובמקרה הזה אין למרכיבים שום תחליף !

אם רוצים פרווה יש כאן בצק מעולה !

המצרכים לבצק –

100 גר’ חמאה

1/4 כוס שמן

גביע – 200 מ”ל שמנת של פעם

360 גר’ קמח (כשתיים וחצי כוסות מדידה)

שקית אבקת אפייה

קורט מלח

כף סוכר

מערבבים את המצרכים לבצק אחיד ומכניסים לקירור – עדיף לילה,

הבצק פשוט משובח יותר כשהוא נח כמה שעות במקרר.

 

חוץ מממרח תמרים ואגוזים, עוד מליות יש כאן המון רעיונות .

מלית שקדים טעימה ומומלצת- לכרוכית אחת

2-3 כפות ממרח חלב (ממרחית של עלית בטעם חלב ) מעורבב עם כפית ת.שקדים וגרידה מלימון – מורחים את הממרח מעליו מפזרים שקדים טחונים ומולבנים ומגלגלים.

אופים את הכרוכיות 175 מעלות כ 20 דקות או עד שהן מזהיבות מעט

 

  • כדי להכין פרווה – מחליפים חמאה ושמן ב- 175 גר’ נוטרינה או מחמאה ואת השמנת בקרם קוקוס או שמנת צמחית

מאגר ענק של עוגיות מסוגים שונים 

 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם 

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

כאן מאגר המתכונים לשבועות 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

Subscribe
Notify of
9 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
נורית
8 months ago

בצק מעולה, עוגיות נהדרות. מלא מחמאות מכל אחד שאכל.

ליה
11 months ago

חיכיתי 24 שעות הבצק היה קשה לרידוד לא אהבתי כלל

פנינה
1 year ago

תודה רבה. הבצק פריך כמובטח וטעים מאוד, אבל יותר מידי רך לרידוד וגילגול.
אולי מכיוון שלא חיכיתי 24 שעות

אודליה
1 year ago

היי🌷 חשוב לציין במתכון ששמנת צמחית/ פרווה היא מתוקה ממש ולכן לוותר על סוכר ואפילו למלא במילוי לא ממש מתוק ואם מתוק אז להוסיף טעם נטרלי כמו הרבה שקדים/אגוזים שירגיעו גם את המילוי בטעמו המתוק..

יעל
1 year ago

לכמה חלקים לחלק את הבצק?
נחון חסר