
עוגיות טביעת אצבע אגוזי לוז וריבת תות .
עוגיות מהירות וקלות להכנה בטעם עמוק של אגוזי לוז שהם לטעמי האגוזים היותר משובחים שיש.
הוספתי זילוף של שוקולד לבן ליצירת עוגייה יפה ומרשימה,
שבהחלט תתאים ותקשט את משלוחי המנות שלי השנה .
המצרכים ל- 28 עוגיות
150 גר’ אגוזי לוז טחונים
100 גר’ קמח
חצי כפית אבקת אפייה
50 גר’ אבקת סוכר
ביצה
50 גר’ חמאה רכה
גרידה מתפוז
סוכר וניל
- ריבת תות למילוי העוגיות
- 50 גר’ שוקולד לבן
אופן ההכנה-
את אגוזי הלוז קולים ממש מעט בתנור ,קולפים וטוחנים אפשר חלק להשאיר טחון גס יותר.
הכנת הבצק- אפשר במיקסר ואפשר ידני.
בקערה טורפים אבקת סוכר וחמאה. משלבים את שאר המרכיבים ומערבבים לבצק אחיד.
אם דביק מוסיפים עוד כף קמח.
מכניסים למקרר לחצי שעה להתייצבות.
יוצרים כדורים בערך כ- 15 גר’ כל אחד ומניחים על נייר אפיה.
בעזרת פקק שעם של יין , יוצרים גומה במרכז העוגייה.
ממלאים בחצי כפית ריבה.
מכניסים לתנור לאפייה של כ- 12-15 דקות או עד שהעוגייה מזהיבה קלות .
לאחר שהעוגיות מתקררות מזלפים שוקולד לבן-
מכניסים את קוביות השוקולד לשקית זילוף ואת השקית מניחים בתוך מים רותחים.
לאחר שהשוקולד נמס מזלפים מעל העוגיות.
עוגייה מושלמת !
מבחר ענק של מתכוני עוגיות
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף –
“מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן-
מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !