עוגיות ביס קובייה מבצק פריך משגע ונמס בפה.
משולבות בתוכן בצימוקים ושיברי אגוזי לוז.
עוגייה משגעת לקפה ולתה בימים כאלה קרירים.
תוספת מעולה למשלוחי המנות שלכם בפורים .
הבצק הוא בצק מעולה שיתאים לכם גם לעוד סוגים של עוגיות ואפילו לאוזני המן.
לא חובבי צימוקים ? – תוכלו להחליף בשיברי שוקולד, או לשים רק אגוזים.
לפני שמתחילים – מצטרפים עכשיו לעמוד שלי באינסטגרם – מלא סירטונים ומתכונים גם שם
מתנות קטנות האינסטגרם
המצרכים-
חצי קילו קמח
כפית אבקת אפיה
כפית מחית וניל או שקית סוכר וניל
קורט מלח
ביצה
200 גרם חמאה/נטורינה לפרווה
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
1/4 כוס חלב/מים לפרווה
גרידה תפוז/לימון
תוספות – חופן צימוקים קטנים
כ- 75 גר’ אגוזי לוז גרוסים
הציפוי –
חלבון ביצה
כ- 3 כפות דמררה/סוכר רגיל עם חופן לוז גרוסים
אופן ההכנה –
מפעילים מיקסר וו גיטרה (או מעבד או ביד) חמאה/נטורינה עם קמח וסוכר.
לאחר שהתערובת פירורית מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד התוספות.
לשים ממש מעט עד שהבצק מתאחד.
במידה וחסר נוזלים מוסיפים עוד טיפה.
משאירים 2 כפות מהאגוזים הגרוסים בצד ונוסיף להם סוכר דמררה.
משטחים מעט את הבצק עם הידיים ומכניסים לתוכו את הצימוקים והאגוזים.
לשים בידיים כדי שהתוספות יתפזרו בבצק.
חילקתי את הבצק ל- 2
מרדדים את כל חלק בצק בין 2 נירות אפייה אפשר לקמח מעט ,למלבן בעובי של ס”מ וחצי בערך.
מעבירים למגש .
מכניסים לקירור לשעה.
מוציאים מהקירור.
מברישים את הבצק מלמעלה בחלבון ומפזרים את הסוכר עם האגוזים שנשארו מעל הבצק וקצת מהדקים עם היד.
חותכים בעזרת סכין חדה לקוביות. בגודל 2-3 ס”מ ריבוע.
מכניסים לתנור אפייה של 20-30 דקות 175 מעלות.
לאחסן בקופסה אטומה- עוגיות נפלאות וקלות להכנה .
כאן תוכלו לראות סירטון הכנה לעוגיות
עוגיות ביס קובייה מופלאות עם צימוקים ואגוזי לוז
רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !