עוגיות אגוזים וטחינה – עוגיות פריכות נדירות שכיף לפתוח איתן את השבוע

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מחפשים להכין עוגיות – מאגר ענק של מתכוני העוגיות שלי 

 

עוגיות אגוזים וטחינה – עוגיות פריכות נדירות שכיף לפתוח איתן את השבוע

לשבת איתן על כוס תה או קפה של אחר הצהריים , זה הפינוק היומי שלי.

הכנתי בסופשבוע עוגיות מדהימות וטעימות.

בצק פריך ונמס לתוך הפה עוגייה כייפית וטעימה

המילוי של טחינה ואגוזים .

השקעתי קצת בצורה יפה לעוגייה והכנתי אחת אחת.

עוגיה מיוחדת גם יפה גם טעימה.

 

יש סרטון למטה 

תוכלו לראות בדיוק איך הכנתי גם אצלי באינסטגרם כאן –

מתנות קטנות האינסטגרם 

המצרכים-

*כוס מדידה אוניברסלית

לבצק –

4 כוסות קמח  (560 גרם )

כפית גדושה אבקת אפייה

שקית סוכר וניל

200 גר’ חמאה

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מים

קורט מלח

3 כפות סוכר

גרידה מלימון

מילוי- מערבבים לפי הסדר בקערה

כוס טחינה

כוס סוכר

כוס אגוזים טחונים + 2 כפות גדושות

(אפשר כל אגוז או שקדים או בוטנים או אפילו קוקוס )

שקית סוכר וניל

גרידה מלימון

כפית קינמון

 

אופן ההכנה –

הכנת הבצק –

  • מכניסים את המצרכים למעבד מזון  או מיקסר או בחישה בידיים.
  • מעבד מפעילים בפולסים עד לקבלת בצק אחיד
  • מניחים כמה דקות למנוחה.
  • יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג . שקלתי 26 גרם
  • מרדדים כל כדור לעיגול – לא חייב להיות מדוייק.
  • עושים חתכים בחצי העיגול ועל החצי השני מניחים כפית מלאה מהמלית.
  • מגלגלים וסוגרים כך שהחתכים מלמעלה.
  • מניחים בתבנית.
  • כך עושים עם שאר הכדורים.
  • במידה ונשארים לכם כדורים והמלית לא הספיקה – ממלאים בממרח שוקולד או תמרים ואגוזים.
  • מכניסים למקרר את התבנית לקירור של חצי שעה.
  • מחממים תנור 170 מעלות ואופים עד שזהוב כ- 25 דקות.
  • מקררים -בוזקים אבקת סכר ונהנים.
  • איחסון בקופסה אטומה .

עוגייה שווה ויפייפיה ומושקעת

תכינו ותהנו

שבוע טוב ונעים ובעיקר מתוק !

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

Subscribe
Notify of
5 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
רגינה
3 months ago

לצערי המתכון לא מוצלח. אני ניסיתי לעשות את זה והסתבכתי, הבצק מתפרק ואי אפשר בכלל לגלגל ולא לעשות צורות, נאלצתי לזרוק.

מיכל
1 year ago

הכנתי פעמיים, יצא מצויין וקצר מחמאות. האם אפשר להכין גם עם קמח כוסמין?

נועה דוד
1 year ago

היי..בערך כמה עוגיות יוצאות מהכמות הזו?
תודה על המתכון

יעל
1 year ago

החמאה צריכה להיות רכה או ישר מהמקרר? תודה