הכנתי עוגה קלה וטעימה לשבת
עוגה עונתית ממש ממצרכים שהיו לי במקרר.
נשארו לי תותים שחייבים לעשות משהו איתם אחרת הם מתקלקלים – חבל שחיי המדף שלהם כל כך קצרים…
הוצאתי גם 2 תפוחים ושלבתי בין השניים לעוגה נפלאה בתוספת שקדים שאהובים עלי ,
עוגה מהממת וקלה להכנה
אני נוהגת לעלות את המתכונים שלי לאינסטגרם ממש כשאני מכינה אותם – אז גם זה עלה שם
מוזמנים לעמוד שלי – בואו לעקוב – יש גם סירטון הכנה
מתנות קטנות האינסטגרם
תכינו תבנית 24 קפיצית משומנת ממליצה לרפד את התחתית בנייר.
המצרכים-
3 ביצים
כוס סוכר
שקית וניל
קורט מלח
1/2 כוס שמן(100 גר’) או חמאה 100 גר’
1/4 כוס מיץ תפוזים
גרידה מלימון
כוס וחצי +2 כפות קמח (240 גר’)
50 גרם שקדים טחונים (כחצי כוס)
שקית אבקת אפייה.
2 תפוחים קלופים ומגורדים לא משנה מה שיש.
כ- 200 גרם תותים חתוכים לקוביות (12-15 תותים)+ כף סוכר
חופן מסמרי שקדים כ- 30-50 גר’
אופן ההכנה
מקציפים בקערת המיקסר את הביצים עם סוכר ,מלח ווניל לקצף תפוח ובהיר.
מורידים את המהירות להכי נמוכה.
מוסיפים את המיץ והשמן.
ואחר כך את הקמחים.
מערבבים לתערובת אחידה.
משלבים לתוך התערובת את התפוחים המגורדים וגרידה של לימון.
מעבירים לתבנית
מפזרים את קוביות התותים מעל התערובת ומפזרים מסמרי שקדים.
מכניסים לאפייה 175 מעלות כשעה או עד שרואים שהעוגה יציבה.
באמצע האפייה מומלץ לשים נייר אפייה מעל העוגה כדי שהשקדים לא ישרפו.
תכינו אותה – עוגה משגעת וטעימה ממש !
עוגה משגעת לסוף שבוע – גם תותים גם תפוחים וגם שקדים
מחפשים להכין עוד עוגה טובה לשבת ?
כנסו כאן – מתכוני כל העוגות שלי באתר
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !