עוגה לשבת – וניל שקדים ואוכמניות בחושה קלה ובציפוי הורסס

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגה מהירה וטעימה שמתאימה לשבת .

מי שממש רוצה להכין עוגה בחושה ומהירה אבל לגמרי שווה – זו העוגה

היו לי אוכמניות טריות בקופסה אז הכנסתי לתערובת העוגה.

אפשר לשלב קוביות של פרי אחר – כמו תותים ,תפוחים ,אגסים וכו’

תמיד שילוב של פרי בתוך עוגה מוסיף – אצלנו מאוד אוהבים.

עוד מרכיב שמוסיף המון ולא לוותר – הם מסמרי שקדים – בכל ביס מרגישים את הקראנץ של השקדים, שעלי מאוד אהובים .

אחרי שהעוגה התקררה הכנתי לה ציפוי שמשלים את הביס ויוצר ממש עוגה רכה ושווה במיוחד.

כמובן ישנה אפשרות לפרווה .

תכינו ותרפדו בנייר אפייה – תבנית אינגליש ,  תבנית קטנה של חלה או 22 עגולה

המצרכים-

100 גרם חמאה/נטורינה לפרווה
חצי אריזה של שמנת מתוקה – 125 מ”ל /או שמנת פרווה/קרם קוקוס
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
כפית מחית וניל/שקית סוכר וניל
קורט מלח
כוס קמח תופח

רבע כוס קמח שקדים
חופן אוכמניות- בערך 150 גרם
חופן מסמרי שקדים (כרבע כוס)

ציפוי
חצי שקית אבקת סוכר 50 גרם
3 כפות שמנת מתוקה/פרווה

מעט גרידה מלימון

אופן ההכנה –

טורפים בקערה את המרכיבים הרטובים והסוכר. מוסיפים את הקמחים ומערבבים לתערובת אחידה.

מוסיפים לתוך התערובת את האוכמניות וחופן מסמרי שקדים ,משאירים קצת לפיזור מעל העוגה.

מעבירים את התערובת לתבנית ומפזרים למעלה חופן מסמרי שקדים ומה שנשאר מהאוכמניות.
מכניסים לאפייה כ 40 דקות 170 מעלות
לאחר שהעוגה מתקררת מכינים את הציפוי – מערבבים יחד ומזלפים מעל העוגה.

פורסים חתיכה ומתענגים – עוגה מושלמת !

מצטרפים לעמוד שלי באינסטגרם – מלא סירטונים ומתכונים גם שם

מתנות קטנות האינסטגרם 

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט

עוגה לשבת – וניל שקדים ואוכמניות בחושה קלה ובציפוי הורס

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments