עוגה בחושה מופלאה עם משמש טרי ומרכיב סודי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגה בחושה מופלאה עם משמש טרי ומרכיב סודי

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים

הכנתי עוגה קלה ובחושה בטעם נפלא עם קוביות משמש טרי שהוא ממש בוף העונה

וכדאי עכשיו מהר להכין ממנו מטעמים.

משמש משתלב נהדר גם בעוגות ואני ממש אוהבת פירות בעוגות שלי…

הכנתי תערובת עוגת וניל נהדרת כשלתערובת הוספתי ממש מעט סולת בקטנה.

זה מרכיב שמשנה מירקם וטעם והופך את העוגה לפשוט נהדרת !

נסו ותראו.

עוגות עם פרי ממליצה להכין בכמות קטנה כי אין להן חיי מדף ארוכים !

(אם יש לכם אורחים פשוט תכפילו כמות ותכינו עוגה גדולה בתבנית 26 או 2 אינגליש קייק.)

התערובת כאן מתאימה לתבנית קטנה 20/20 או אינגליש קייק אחת רגילה

המצרכים –

2 ביצים

חצי כוס סוכר

חצי כוס שמן

חצי גביע שמנת חמוצה (חלב צמחי או מיץ לפרווה)

שקית סוכר וניל

קורט מלח

כוס פחות 2 כפות שטוחות קמח תופח (אפשר רגיל עם חצי שקית אבקת אפייה)

2 כפות סולת

גרידה מתפוז או לימון

6 משמשים חתוכים לקוביות

שקית סוכר וניל

כף גדושה סוכר

כף גדושה ריבת משמשים (או מייפל או דבש)

אופן ההכנה –

חותכים משמשים לקוביות ומוסיפים וניל,ריבה ,וסוכר  מערבבים ומניחים בצד.

בקערה גדולה טורפים לפי הסדר את תערובת העוגה

ביצים עם סוכר , מוסיפים שמן ,שמנת ואת שאר המרכיבים.

בוחשים רק עד שהתערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית משאירים 3-4 כפות .

מפזרים את המשמשים מעל התערובת ומניחים עם כך את התערובת הנותרת מעל המשמשים.

מפזרים לקישוט שקדים פרוסים או מסמרי שקדים

חופן קטן – לא חייבים.

אופים בתנור 175 מעלות כ- 40 דקות .

לפני שהעוגה יוצאת מערבבים ב- 1/3 כוס מים רותחים כף גדושה ריבת משמש ו2 -3 כפות סירופ מייפל.

בודקים אם העוגה יציבה במרכז – מוציאים.

מרטיבים את העוגה בסירופ.

עוגה נפלאה

לאחסן בקירור.

 

 

לעמוד האינסטגרם שלי 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments