

המתכון הכי אותנטי שיש.
מתכון של סבתא שלי, גרציה מימון שהיינו קוראים לה סבתא קונה.
כשסבתא רצתה לפנק היא הייתה מכינה לנו את הספינג' האלה.
כמו אצל כל הסבתות בצ'יק צ'ק.
זה לא היה נראה כמו סופגניה – יותר כמו לביבת בצק של לחם מטוגן,
עם מלא סוכר מלמעלה.
טעם של ילדות בלתי נשכח.
בואו להכין ספינג' של סבתא קונה –

בקערת המיקסר ( סבתא הייתה מכינה בקערת פלסטיק , כמובן בידיים), מניחים חצי קילו קמח.
מוסיפים 25 ג"ר שמרים טריים או כף יבשים.
כפית סוכר , כפית מלח, כף שמן.
מוסיפים מים ( אצל סבתא … כמה שנכנס) ככוס וחצי עד שתי כוסות.
הבצק צריך לצאת ממש נוזלי.
מניחים להתפחה כשעה .
מורידים נפח לשים מעט עם הידיים ומניחים בצד.
מחממים סיר עם שמן.
עובדים עם ידיים רטובות.
לוקחים פיסת בצק ופותחים אותה כמה שיותר דק, עד שנוצרים קרעים.
מניחים בשמן החם ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
מניחים על נייר סופג.
מפזרים סוכר וזוללים.

חג שמח 🙂
כנסו לעוד מאכלים מהמטבח של סבתא
אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – "מתנות קטנות התפריט היומי "
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

שמי דפנה אוסטר מיכאל – מבשלת , אופה וגם מצלמת.
אוכל, בישול ואפייה הם אהבתי הגדולה.
החיבור שלי למטבח החל בערך בגיל 5, עוזרת ומתעניינת בכל מה שקשור לבישול ואפייה.
במשך השנים צברתי ניסיון, אספתי מתכונים ובעיקר בישלתי ואפיתי למשפחתי הקרובה והרחבה.
כבר כמה שנים אני כותבת ומצלמת את אתר האוכל שלי "מתנות קטנות".
מתכונים וותיקים של אמא וסבתא לצד מתכונים עכשויים שלי,
אוהבת חומרי גלם, טריים, זמינים ועונתיים.
משם, מחומרי הגלם בעצם באה לי ההשראה למתכון חדש.
אוהבת לבשל ולצלם את האוכל ובעיקר לאפות- שם אני מגשימה את כל הפנטזיות המתוקות שלי.