המתכון הכי אותנטי שיש.
מתכון של סבתא שלי, גרציה מימון שהיינו קוראים לה סבתא קונה.
כשסבתא רצתה לפנק היא הייתה מכינה לנו את הספינג’ האלה.
כמו אצל כל הסבתות בצ’יק צ’ק.
זה לא היה נראה כמו סופגניה – יותר כמו לביבת בצק של לחם מטוגן,
עם מלא סוכר מלמעלה.
טעם של ילדות בלתי נשכח.
בואו להכין ספינג’ של סבתא קונה –
בקערת המיקסר ( סבתא הייתה מכינה בקערת פלסטיק , כמובן בידיים), מניחים חצי קילו קמח.
מוסיפים 25 ג”ר שמרים טריים או כף יבשים.
כפית סוכר , כפית מלח, כף שמן.
מוסיפים מים ( אצל סבתא … כמה שנכנס) ככוס וחצי עד שתי כוסות.
הבצק צריך לצאת ממש נוזלי.
מניחים להתפחה כשעה .
מורידים נפח לשים מעט עם הידיים ומניחים בצד.
מחממים סיר עם שמן.
עובדים עם ידיים רטובות.
לוקחים פיסת בצק ופותחים אותה כמה שיותר דק, עד שנוצרים קרעים.
מניחים בשמן החם ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
מניחים על נייר סופג.
מפזרים סוכר וזוללים.
חג שמח 🙂
כנסו לעוד מאכלים מהמטבח של סבתא
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !