סמבוסק גבינה – מתכון לסמבוסק גבינה מלוחה מטריף

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

סמבוסק גבינה הוא אחד המאפים הכי מזוהים עם חג בשבועות.

מאפה פופולארי במטבח העיראקי אך גם במטבחים המזרח תיכוניים.

המתכון הבא מגיע מהמטבח הסורי , סמבוסק בצק פריך במלית גבינה

שמכינים בעיקר לשבועות – נקרא סמבוסק בג’יבנה.

במטבח העיראקי סמבוסק הגבינה עשוי מבצק שמרים והוא נקרא סמבוסק בג’בן.

במטבחי הבלקן כיסני הגבינה נקראים בוריקיטס .

לא משנה איזו גירסה תכינו אבל ממליצה להכין

לשבועות, הראשונים שנחטפים מהשולחן !

מגישים חם חם ישר מהתנור, כמו בורקס

 

המצרכים לבצק –

חצי קילו קמח

חצי שקית אבקת אפייה

כפית גדושה מלח

175 גר’ חמאה

1/3 כוס שמן

150 גר’ גבינה לבנה 9% (או גביע שמנת חמוצה 200 מ”ל)

 

המלית-

250 גר’ -אריזה של גבינת חמד /צפתית

50 גר’ גבינה צהובה מגורדת

כף גבינה לבנה

ביצה

 

איך מכינים סמבוסק גבינה  ?

הכנת הבצק –

מניחים בקערת המיקסר – קמח , אבקת אפייה,מלח וחמאה. מעבדים מעט ומוסיפים את שאר המרכיבים. מעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

מכסים ומכניסים למקרר, שעתיים לפחות , עדיף אפילו לילה מנוחה.

מכינים את המלית-

מפוררים את גבינת החמד לפירורים אפשר לגרד על פומפיה או לרסק במזלג.

 

מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.

מחממים תנור ל- 175 מעלות.

מחלקים את הבצק ל- 3

מרדדים לעובי דק . קורצים עיגולים לגודל הרצוי . (  7-10 ס”מ קוטר)

מניחים כפית מהמלית במרכז העיגול , סוגרים לחצי ירח ומהדקים היטב.

כאן שיטה להידוק הסמבוסק לצורה יפה שגם שומרת שהמלית לא תברח

 

מניחים על נייר אפייה.

מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

מכניסים לאפייה כחצי שעה או עד שהמאפים מזהיבים.

 

מגישים חם חם ממש כשאורחים מגיעים

 

 

סמבוסק גבינה

סמבוסק גבינה לשבועות – כמה שזה טעים יאמי יאמי – רוצים מתכון ?

פורסם על ידי ‏מתנות קטנות התפריט היומי‏ ב- יום שני, 20 במאי 2019

והיתרון שאפשר להכין את הסמבוסק מראש ולהקפיא !

תודה לחברותי המקסימות – אביבה יוחנן ורחל שירו על ההשראה למתכון !

 

מתכון לסמבוסק גבינה עיראקי –

בצק שמרים

חצי קילו קמח

כף שמרים יבשים

כפית סוכר

כפית מלח

50 גר’ חמאה

1/3 כוס שמן

כ – כוס מים

ניתן להוסיף חצי כפית תבלין חוויאג’ עיראקי לאפייה

מניחים כל המצרכים בקערת המיקסר ולשים 5 דקות לקבלת בצק חלק ורך.

מתפיחים כשעה , מומלץ להכין ערב קודם ולהתפיח במקרר.

מרדדים , קורצים עיגולים לגודל הרצוי ממלאים במלית הגבינה .

מעבירים לתבנית – התפחה של רבע ושעה ולתנור כ- 25 דקות אפייה

סמבוסק גבינה – מתכון לסמבוסק גבינה מלוחה מטריף

תנסו ותצליחו !

מוזמנים לעמוד שלי באינסטגרם 

וגם משתפים בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

מאגר ענק של מתכונים לעוגות גבינה

כאן מתכונים לשבועות 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments