סלמון בתנור – מתכון לפילה סלמון בתנור קל ומנצח

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

סלמון בתנור – מתכון לפילה סלמון בתנור קל ומנצח

 

דג סלמון אפוי בתנור היא אחת המנות האהובות אצלנו בבית.

ארוחות שישי שבת וגם בחגים הוא מככב על השולחן .

כידוע דג הסלמון הוא אחד הדגים הכי בריאים שיש.

הוא עשיר באומגה 3 , מקור מעולה לחלבון ודל בכולסטרול.

מומלץ כמעט בכל דיאטה ושמירה על המשקל.

עוד על ערכיו התזונתיים תוכלו לקרוא כאן 

אצלי אוהבים את הסלמון כשהוא מלווה ברוטב אסייאתי,

אך הסלמון מקבל באהבה גם רוטבים על בסיס חמאה ועשבי תיבול

או כל רוטב ותבלין שאוהבים.

דג סלמון בתנור – המדריך המלא והטיפים להצלחה –

הדבר החשוב ביותר בצלייה של סלמון ודגים בכלל –

  • לעבוד עם דגים טריים
  • אין לצלות אותם יתר על המידה
  • בסלמון אני מעדיפה פילה טרי ללא עצמות

אני מכינה את דג הסלמון תחילה במחבת ואחר כך לתנור לעוד מספר דקות.

אפשר להכין את הסלמון כ- פילה שלם ואז לפרוס ,

או פרוסות של כ- 200 גר'

את הסלמון מכינים ממש לפני ההגשה.

הרוטב אינו חלבי כך שהמנה יכולה להתאים גם לארוחה חלבית כמו שבועות ,

וכן לארוחה שמוגשות בה מנות בשריות !

המצרכים להכנה-  3 מנות

600 גר' פילה דג סלמון טרי פרוס ל- 3

לרוטב-

1/4 כוס רוטב טריאקי

2 כפות רכז רימונים או דבש

2 כפות שמן זית

2 כפות חומץ אורז (אפשר לימון)

מעט שבבי צ'ילי לחריפות.

פלפל שחור גרוס

לקישוט – עירית קצוצה

 

איך מכינים סלמון בתנור ?

הכנה ממש קלה ופשוטה

מחממים תנור מראש על 200 מעלות.

מחממים במחבת (שאפשר להכניס לתנור)

את כל חומרי הרוטב.

משלבים את פילה הדג כשהעור למטה.

צולים 2 דקות, תוך כדי שמעבירים את הרוטב בעזרת כף מעל הדג.

מעבירים לתנור לעוד 5 דקות צלייה

מוציאים, מקשטים בעירית קצוצה

ומגישים מיד לשולחן !

סלמון בתנור – מתכון לפילה סלמון בתנור קל ומנצח

תכינו זה נפלא !

ואם נשאר לכם דג צלוי תוכלו להכין את הסלט הבא

סלט סלמון ותפוח אדמה – של אהרוני עם שינויים קטנים שלי

 

1-2 תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לקוביות

פילה סלמון טרי  ( כ -200 גר')

רוטב-

כף מיונז דל קלוריות או שמן זית

כפית חרדל

כפית סילאן

כפית מיץ לימון

גרידה של לימון

עירית קצוצה/בצל ירוק

שמיר בנדיבות

מלח, פלפל שחור

אפשר להוסיף מעט שום כתוש

מערבבים את קוביות תפוחי האדמה עם הרוטב והתבלינים.

צולים את הסלמון במחבת. מפוררים אותו לתוך הסלט.

סלט שהוא ארוחה – פשוט מושלם

 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

כאן מתכונים לשבועות 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

תגובות

תגובות