סלט תפוחי אדמה של פסח שמכינים בכל בית רומני כמעט מידי יום.
אצלנו בבית הוא נקרא הסלט של אבא.
אבי ז”ל שהשנה ימלאו 20 שנה למותו, היה יושב כל בוקר ומכין את הסלט הזה בפסח.
אין יום שלא מתחילים בבישול של תפוחי אדמה וביצים.
כל יום בבוקר קבוע.
כשהיינו ילדים קטנים ארוחת בוקר של פסח הייתה – “סנדוויץ” של מצה וסלט תפוחי אדמה , מקושט בצנונית טרייה.
סלט כה פשוט להכנה ועם כל כך הרבה זכרונות נעימים מילדות ובעיקר מאבא.
5 תפוחי אדמה
3 ביצים
2-3 בצלים ירוקים
5 כפות שמן רגיל
מלח, פלפל שחור
זה הכל
להגשה צנוניות טריות חתוכות ואפשר גם זיתים או מלפפון חמוץ
מבשלים את תפוחי האדמה והביצים במים עד לריכוך.
מקררים.
מועכים במוט של הפירה ממש גס, לא להגיע למירקם של פירה.
מוסיפים את הבצל הירוק קצוץ. מלח, פלפל ושמן.
מערבבים היטב.
בתאבון !
ככה טעים לאכול עם מצה !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? מתנות קטנות האינסטגרם