בימי הקיץ הלוהטים , הכי פשוט והכי קל להכין סלטים קרים ומרעננים.
סלט שאפשר לאכול כארוחה , מצויין לצמחונים/טיבעונים.
הקינואה משתלבת מצויין בסלטים קרים.
מקבלת באהבה תבלינים וירקות.
כפי שכולם כבר יודעים ,
הקינואה בעלת ערך תזונתי גבוה. עשירה בכל חומצות האמינו החיוניות,
מכילה חלבון מלא, בניגוד לכל המאכלים הצמחוניים האחרים.
סיבים תזונתיים, בזרחן, בברזל ובמגנזיום.
הקינואה איננה מכילה גלוטן, ועל כן מהווה תחליף דגן טוב עבור חולי צליאק.
ועל כן גם כשרה לפסח !
צבעוני, טעים ובריא.
בואו להכין,
2 סלטים שהכנתי עם קינואה בשני טעמים שונים,
סלט קינואה בשילוב ברוקלי ושאר ירקות בקישוט – קריספי קינואה
1/2 כוס קינואה מבושלת
1 פלפל אדום חתוך קוביות
5-6 עגבניות שרי צהובות
כוס פרחי ברוקלי קטנים
1/2 בצל סגול קטן
חופן שמיר קצוץ
2 כפות מיץ לימון
גרד מחצי לימון
מלח,פלפל
2 כפות שמן זית
כפית גדושה קינואה לא מבושלת
מבשלים את הקינואה במי מלח כ- 20 דקות .
שוטפים במי ברז ומסננים.
את הברוקלי חולטים כדקה במים רותחים ,שוטפים במי ברז ומסננים.
מניחים בקערה את הירקות הקצוצים, הברוקלי והקינואה.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
לפני ההגשה, מכינים קריספי קינואה-
מחממים מחבת טפלון עם כפית שמן, משלבים כפית קינואה
ומקפיצים כדקה.
מפזרים מעל הסלט ומגישים.בתאבון !
סלט קינואה נוסף, עם ירקות בתיבול שונה-
1/2 כוס קינואה מבושלת
פלפל אדום או צהוב חתוך לקוביות
פלפל ירוק חריף חתוך לפי טעם
6-8 עגבניות שרי חתוכות לקוביות
1/2 בצל סגול קטן קצוץ
חופן עלי בזיליקום קצוץ
כפית דבש
2 כפות שמן זית
כף חומץ בלסמי
מערבבים את כל המרכיבים ומאחדים לסלט, משהים כחצי שעה לספיגת הטעמים.
מגישים קר!
אהבתם את המתכון ?
אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !