סלט סלק עונתי מפתיע במיוחד

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים

לעמוד האינסטגרם שלי 

סלט סלק עונתי מפתיע במיוחד

 

מי שעוקב אחרי המתכונים שלי ודאי יודע שאני חובבת סלק מושבעת .

יש לי כאן שלל מתכונים עם סלק

אז קבלו עוד סלט נהדר שהרכבתי השבוע כשהגיעו אלי חברים לביקור,

כחלק מהכבוד .

סלק זה אחד הדברים הכי טעימים ובריאים שיש.

תכניסו אותו לתפריט היומי ! שלכם

מאוד חשב לתזונה של הגוף .

מה שאני  תמיד עושה – כשאני אופה משהו בתנור (עוף, פשטידה ,עוגה )

פשוט עוטפת סלק בנייר אפייה ונייר כסף ומכניסה לתנור .

אחר כך אני פשוט משתמשת בסלק אחד או שניים ואת השאר מקפיאה בפריזר.

מהפריזר לאחר הפשרה זה יוצא כמו טרי.

ואז מכינים מזה מה שאוהבים.

הפשוט והטעים זה לחתוך לקוביות או שרוכים ולתבל במלח ,לימון ומעט חומץ בלסמי.

ככה לשלב יחד עם כל ארוחה – בשרית או חלבית.

הסלט שהכנתי הוא עונתי – משמש טרי שקניתי השתלב לי נהדר בטעמים .

עוד משהו שממליצה לעשות – קחו סלק (אפשר כזה שנשאר הרבה זמן במקרר ואין לו שימוש )

שימו באדמה או בתוך אדנית , תוך שבוע שבועיים יתחילו לצאת עלי סלק שהם נהדרים

לשילוב בתוך סלט או כמו שהשתמשתי בהם כאן – לתחתית של הסלט שהגשתי.

ככה זה נראה אצלי באדנית .

המצרכים –

לתחתית – כמה עלי סלק או עלי בייבי

סלק

גביע יוגורט (אחוז שומן גבוה)

כף טחינה

מלח

לימון

חומץ בלסמי

3 משמשים

חופן קשיו גרוס וקלוי (או לוז  או שקדים – מה שיש)

אופן ההכנה –

את הסלק כאמור אני אופה בתנור עד לריכוך (עצלנים יכולים להשתמש בסלק בוואקום)

חותכת לקוביות , מוסיפה מעט מלח ,מיץ מחצי לימון וכף חומץ בלסמי .

מכינים את היוגורט טחינה – מערבבים את הטחינה עם היוגורט ומוסיפים מעט מלח ופלפל שחור.

(מי שלא אוהב טחינה אפשר גם בלי )

שברי הקשיו קולים על מחבת כמה דקות ומקררים.

משמש חותכים לרבעים

 

מרכיבים את הסלט – שמים בתחתית את העלים – אפשר להשתמש בעלי בייבי.

מעל מפזרים את הסלק בנדיבות.

לוקחים את היוגורט המתובל ושמים תלוליות ממנו בין קוביות הסלק.

אחר כך המשמש ולבסוף לפני ההגשה מפזרים את הקשיו.

סלט תענוג , תכינו ותהנו

מקשט נפלא כל שולחן אירוח חלבי

במידה ורוצים פרווה מכינים רק עם טחינה .

האורחים שלי ממש התלהבו!

את המשמש אפשר להחליף בפרי אחר כמו קוביות תפוח ירוק ,אפרסק, ענבים ירוקים

חוברת המתכונים לשבועות – מלא רעיונות לארוחה חלבית מושלמת

סלק – 

הסלק הוא ירק בריא ומזין שיכול להעשיר את התזונה שלנו במגוון צורות. בנוסף לטעם המיוחד, הוא מציע יתרונות בריאותיים רבים שיכולים לתרום לשיפור איכות החיים.

סלק, או בשמו המדעי Beta vulgaris, הוא צמח ממשפחת הסלקיים, הידוע בעיקר בזכות השורש האדום והעסיסי שלו, המשמש למאכל. לסלק יתרונות בריאותיים רבים והוא עשיר בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.

יתרונות בריאותיים של סלק:

  1. שיפור זרימת הדם: הסלק מכיל חנקות (ניטרטים) שמתרחבות לכלי הדם ומסייעות בשיפור זרימת הדם והפחתת לחץ הדם.
  2. שיפור ביצועים ספורטיביים: החנקות שבסלק מסייעות גם לשיפור ביצועים ספורטיביים על ידי הגדלת הסיבולת והפחתת העייפות.
  3. חיזוק מערכת החיסון: הסלק עשיר בוויטמין C ובנוגדי חמצון שמסייעים לחיזוק מערכת החיסון.
  4. תמיכה בתהליכי ניקוי רעלים: הסלק מכיל בטאלאינים, שהם נוגדי חמצון המגנים על הכבד ומסייעים בתהליכי ניקוי רעלים מהגוף.
  5. שיפור בריאות העור: הסלק מכיל נוגדי חמצון שמסייעים לשמור על עור בריא וזוהר.

דרכי הכנה ושימושים בסלק:

  1. טרי בסלטים: ניתן לגרד את הסלק הטרי ולהוסיף אותו לסלטים.
  2. בישול ואפייה: סלק מבושל או אפוי יכול לשמש כמרכיב בתבשילים, מרקים, ופשטידות.
  3. מיץ סלק: ניתן להכין מיץ סלק טעים ובריא, שיכול להיות משקה מרענן ומזין.
  4. חמוצים: הסלק נפוץ כחמוצים במטבחי עמים שונים.

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  –מתנות קטנות התפריט היומי “

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments