הכנתי השבוע סלט כרוב טעים ומיוחד.
כרוב זה ירק שממש אוהבים אצלנו במשפחה .
אני מאוד אוהבת סלטים עם שילוב של כרוב .
במיוחד עכשיו בעונת החורף ,כשכל הירקות טריים וקראנצ’ים
וכיף להכין איתם מטעמים ובעיקר סלטים טריים.
אז שלפתי את שני סוגי הכרוב שהיו לי במקרר.
הסגול והלבן.
פתחתי את המגירה של הירקות ומה שהיה לי שם הוצאתי ואז התחלתי להכין סלט
הוצאתי – שומר טרי ועסיסי, צנוניות ,בצל ירוק ,גזר
והתחלתי לקצוץ.
אז קדימה הנה המתכון לפניכם
סלט מופלא טעים טעים עם תבלין נהדר שמעניק טעם מאוד מיוחד.
תמיד בסלטים אני אוהבת לשלב קראנץ של אגוז כל שהוא למעלה בהגשה.
אז כאן נוסף על שברי הקשיו , הוספתי זרעי שומר שזה ממש כמו תבלין סודי לסלט
והופך אותו לסלט בטעם מיוחד , יחד עם השומר עצמו שמשולב בסלט כירק, זרעי השומר – למרות שבכמות קטנה נתנו טעם שונה ואחר.
לא יודעת מה אתכם אני … מאודד אוהבת שומר אז למי שמתחבר, זה סלט נהדר …
ואם לא אוהבים פשוט תורידו מהמתכון .
המצרכים-
כרבע כרוב סגול
כרבע כרוב ירוק
חופן צנוניות טריות 5-10
שומר אחד
גזר 1-2
1-2 בצל ירוק (אפשר רבע בצל סגול)
שמיר בנדיבות 3-4 כפות קצוץ
הרוטב –
כפית גדושה חרדל גרגירים
2 כפות מיונז (אני אוהבת – אפשר להחליף בשמן זית)
כף סילאן
מיץ מלימון שלם – גם גרידה למי שאוהב
פלפל שחור גרוס
מלח
3 כפות מים
להגשה –
כרבע כוס קשיו או אגוזי לוז שבורים גס
חצי כפית זרעי שומר
אופן ההכנה –
את שברי אגוזי הקשיו וזרעי השומר מחממים וקולים על מחבת חמה כמה דקות – זהירות שלא לשרוף,
פשוט לעמוד ולערבב עד שרואים קלייה קלה של האגוזים.
מניחים בצד עד להגשה.
בעזרת קולפן או מדולינה קוצצים דק דק את שני סוגי הכרוב.
כמו כן את השומר .
את הגזר פורסים לג’וליאנים גם בעזרת חותכן .
פורסים דק את הצנוניות.
מסדרים הכל בקערה.
מוסיפים בצל ירוק פרוס דק ואת השמיר.
מערבבים את מרכיבים הרוטב.
מערבבים את הסלט עם הרוטב.
הגשה –
מעבירים לצלחת הגשה יפה.
מפזרים את האגוזים עם זרעי השומר מעל הסלט ממש בנדיבות.
מגישים לשולחן
האורחים טועמים ונהנים
אצלי כולם התלהבו מהסלט והוא ממש טעים.
גם שנשאר כמה שעות ואפילו למחרת היה טעים ממש.
מתכונים לכל הסלטים הטעימים שלי
הצטרפו לקהילה שלי בפייסבוק מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”