הכנתי השבוע סלט מופלא על חציל בלאדי קלוי בתנור .
ארוחה שווה וטעימה במיוחד .מרכיבים דומים לסביח רק בלי טיגון של חצילים.
ממליצה – תשקיעו בחציל בלאדי , אם מצאתם – הרווחתם!
חציל קונים הכי קל שיש – תבדקו את החצילים ותקנו חציל קל במשקלו.
המרכיבים האחרים יש בכל מקרר , הם פשוטים וביחד הביס הוא מושלם.
המצרכים –
חציל בלאדי /או רגיל
בצל סגול קצוץ דק
פטרוזיליה קצוצה דק
חומוס מבושל חופן (אפשר מקופסת שימורים)
מלפפון חמוץ חתוך לקוביות
טחינה
ביצה קשה – 1-2
חופן עגבניות שרי חתוכות לחצי (או עגבניה חתוכה לקוביות )
אופן ההכנה –
חוצים את החציל
מסמנים חתכים בחציל ומזלפים מעל שמן זית.
מכניסים לאפייה 180 מעלות כ- 20 דקות
אחר כך ממעבירים למצב גריל עליון לצריבה וקלייה יפה עוד כ- 10 דקות או עד שרואים שהחציל צלוי והזהיב היטב.
מוציאים ומקררים מעט.
מערבבים בצל ופטרוזיליה קצוצה עם מעט מלח ולימון.
מכינים טחינה – מערבבים טחינה גולמית עם מים ומוסיפים שן אחת של שום כתושה לימון ומלח.
פורסים את הביצה הקשה.
מניחים את הביצה על החציל.
מפזרים את הבצל עם הפטרוזיליה בכמה פינות.
מפזרים גם את גרגירי החומוס המלפפון החמוץ והעגבניות.
טחינה מזולפת מעל והארוחה מוכנה.
אפשר להשלים למי שאוהב חריף, עם פרוסות פלפל ירוק חריף.
זה מושלם בטעם ובשילוב וגם יפה להגשה ועושה רושם.
תכינו לאורחים שלכם והם ישתגעו .
ארוחה צמחונית נהדרת וטעימה.
אופים על רשת או תבנית? (ואולי זה בכלל לא משנה…)
על ניר אפיה בתבנית