סלט גריסים-עדשים-בטטה-סלק

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_4272

IMG_4239

 

IMG_4259

המנה שהכנתי יכולה לשמש כסלט קר או חם, וגם כמנה צמחונית /טבעונית מצויינת.

שילוב של מרכיבים בריאים ומזינים, קטניות, דגנים וירקות.

והכי חשוב – טעימה מאוד.

 

הכנתי אותה כמנה חמה, אך לאחר שהתקררה, החברים בבית, אהבו אותה יותר, 

לכן בהחלט אפשר להכין כסלט קר .

 

IMG_4267

 

עדשים אני משרה מראש ויש אצלי במקרר באופן קבוע, ממליצה מאוד, 

העדשים לאחר שהייה של יומיים במקרר מתחילים להנביט ואז אין צורך לבשל אותם.

הם פשוט מעולים לסלטים או לכל שמוש אחר.

 

וכן, גריסים הם נפלאים לא רק בתור תוספת לחמין 😉

 

חצי כוס גריסים

1/2 כוס עדשים מושרים או מונבטים

בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות

סלק בינוני חתוך לקוביות קטנות

בצל סגול קצוץ

חופן בזיליקום קצוץ

עירית קצוצה

מלח,פלפל

שמן זית

 

 

משרים את הגריסים כשעה במים, (מקצר את זמן הבישול).

מבשלים אותם במי מלח כעשרים דקות או עד לריכוך. מסננים.

העדשים- אם הן מונבטות אין צורך בבישול.

אם לא מונבטות, להשרות כשעה במים ואז לבשל במי מלח עד לריכוך  כ- 10 דקות.

 

IMG_4203

במחבת טפלון מניחים כף שמן זית ומטגנים את קוביות הבטטה.

מקפיצים כ- 10 דקות.

IMG_4204

מוציאים את קוביות הבטטה מהמחבת ומטגנים בה את הבצל הקצוץ.

במחבת אחרת מניחים כפית שמן ומטגנים את קוביות הסלק .

מקפיצים כ- 10 דקות עד לריכוך הסלק.

14795906_1234799676580053_1102927151_o

למחבת עם הבצל מוסיפים את כל המרכיבים- בטטות,סלק,גריסים,ועדשים.

מערבבים היטב ומשלבים בזיליקום קצוץ ותבלינים.

IMG_4217

מעבירים לצחת הגשה ומקשטים בעירית קצוצה.

 

IMG_4227

מנה מצויינת חמה או קרה 

 

IMG_4267

 

IMG_4219

בתאבון 🙂

IMG_4272

Subscribe
Notify of
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ilana Kostika
7 years ago

בוקר טוב, המתכון נראה איכותי ובריא. רציתי לדעת האם מדובר בגריסי פנינה או גריסים אחרים והאם אפשר להחליף את הבזיליקום, אם אינו מצוי אצלי, בטרגון? אשמח לתשובה בהקדם פשוט כדי להכין 🙂 תודה, אילנה.

Dafna Oster Michael
7 years ago
Reply to  Ilana Kostika

גריסי פנינה רגילים ביותר, ואפשר להחליף בזיליקום בכל עלה ירוק שאת אוהבת