המנה שהכנתי יכולה לשמש כסלט קר או חם, וגם כמנה צמחונית /טבעונית מצויינת.
שילוב של מרכיבים בריאים ומזינים, קטניות, דגנים וירקות.
והכי חשוב – טעימה מאוד.
הכנתי אותה כמנה חמה, אך לאחר שהתקררה, החברים בבית, אהבו אותה יותר,
לכן בהחלט אפשר להכין כסלט קר .
עדשים אני משרה מראש ויש אצלי במקרר באופן קבוע, ממליצה מאוד,
העדשים לאחר שהייה של יומיים במקרר מתחילים להנביט ואז אין צורך לבשל אותם.
הם פשוט מעולים לסלטים או לכל שמוש אחר.
וכן, גריסים הם נפלאים לא רק בתור תוספת לחמין 😉
חצי כוס גריסים
1/2 כוס עדשים מושרים או מונבטים
בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
סלק בינוני חתוך לקוביות קטנות
בצל סגול קצוץ
חופן בזיליקום קצוץ
עירית קצוצה
מלח,פלפל
שמן זית
משרים את הגריסים כשעה במים, (מקצר את זמן הבישול).
מבשלים אותם במי מלח כעשרים דקות או עד לריכוך. מסננים.
העדשים- אם הן מונבטות אין צורך בבישול.
אם לא מונבטות, להשרות כשעה במים ואז לבשל במי מלח עד לריכוך כ- 10 דקות.
במחבת טפלון מניחים כף שמן זית ומטגנים את קוביות הבטטה.
מקפיצים כ- 10 דקות.
מוציאים את קוביות הבטטה מהמחבת ומטגנים בה את הבצל הקצוץ.
במחבת אחרת מניחים כפית שמן ומטגנים את קוביות הסלק .
מקפיצים כ- 10 דקות עד לריכוך הסלק.
למחבת עם הבצל מוסיפים את כל המרכיבים- בטטות,סלק,גריסים,ועדשים.
מערבבים היטב ומשלבים בזיליקום קצוץ ותבלינים.
מעבירים לצחת הגשה ומקשטים בעירית קצוצה.
מנה מצויינת חמה או קרה
בתאבון 🙂
בוקר טוב, המתכון נראה איכותי ובריא. רציתי לדעת האם מדובר בגריסי פנינה או גריסים אחרים והאם אפשר להחליף את הבזיליקום, אם אינו מצוי אצלי, בטרגון? אשמח לתשובה בהקדם פשוט כדי להכין 🙂 תודה, אילנה.
גריסי פנינה רגילים ביותר, ואפשר להחליף בזיליקום בכל עלה ירוק שאת אוהבת