סיר קציצות לשבת ברוטב עם דלעת ומנגולד

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

סיר קציצות מופלא וטעים במיוחד לשבת

 

 

הרוטב בטעמים מעולים יוצא ממש כמו ריבה הודות לדלעת שנמסה ומתמזגת לתוכו.

הכנתי בסופשבוע אחרון ויצא מושלם .

האמת שלא תכננתי לעלות מתכון אבל יצא כך טעים – הטעמים השתלבו נפלא וחבל לא לשתף אתכם. לכן התמונות צולמו במהירות . רגע לפני שהסיר חוסל.

עם סיר כזה כדאי ומומלץ לפתוח את בישולי השבת .

 

המצרכים

כחצי קילו בשר טחון בקר (אפשר עוף )

גזר

ענף סלרי

מעט פטרוזילה

בצל

שן שום

פרוסת לחם או חלה רטובה וסחוטה

ביצה

מלח

פלפל שחור

מעט בהרט

ציפוי לקציצות – לערבב

חצי כוס סולת חצי כוס גריש או

פשוט קמח לבן

לרוטב –

בצל קצוץ

חבילה מנגולד

3 ענפים של סלרי עלים

כרשה חתיכה פרוסה

2 כוסות דלעת קוביות

תפוח אדמה קוביות

קישוא קוביות

עגבניה

כף רסק עגבניות

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה מעט

מעט גם צילי חריף – לא חובה

כפית סילאן או סוכר לאיזון טעמים

מעט בזיליקום יבש לפורר או 3 עלים טריים קצוצים

אופן ההכנה –

מכינים תערובת הבשר

במעבד מזון טוחנים שום, גזר בצל ומוסיפים ירוקים ואת פרוסת הלחם . טוחנים לתערובת קצוצה היטב.

מעבירים לבשר הטחון , מוסיפים ביצה ותבלינים מערבבים היטב.

יוצרים כדורים ומצפים בתערובת סולת וג׳ריש (בורגול דקדק )

אפשר גם לטבול את הקציצות בקמח רגיל .

לטגן את הקציצות משני הצדדים ולהוציא לצלחת בצד.

בסיר רחב במקביל מכנים רוטב

מטגנים בצל ומוסיפים מנגולד קצוץ סלרי , כרישה ,  שום ,תפוחי אדמה  ועגבניות , מוסיפים גם את הקישוא והדלעת בסוף.

מתבלים בכל התבלינים וברסק.

מוסיפים מים .

מכניסים את הקציצות לרוטב ומבשלים אש נמוכה שעה .

מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת 

לוחצים כאן ומגלגלים 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שליווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments