סיר קציצות מופלא וטעים במיוחד לשבת
הרוטב בטעמים מעולים יוצא ממש כמו ריבה הודות לדלעת שנמסה ומתמזגת לתוכו.
הכנתי בסופשבוע אחרון ויצא מושלם .
האמת שלא תכננתי לעלות מתכון אבל יצא כך טעים – הטעמים השתלבו נפלא וחבל לא לשתף אתכם. לכן התמונות צולמו במהירות . רגע לפני שהסיר חוסל.
עם סיר כזה כדאי ומומלץ לפתוח את בישולי השבת .
המצרכים –
כחצי קילו בשר טחון בקר (אפשר עוף )
גזר
ענף סלרי
מעט פטרוזילה
בצל
שן שום
פרוסת לחם או חלה רטובה וסחוטה
ביצה
מלח
פלפל שחור
מעט בהרט
ציפוי לקציצות – לערבב
חצי כוס סולת חצי כוס גריש או
פשוט קמח לבן
לרוטב –
בצל קצוץ
חבילה מנגולד
3 ענפים של סלרי עלים
כרשה חתיכה פרוסה
2 כוסות דלעת קוביות
תפוח אדמה קוביות
קישוא קוביות
עגבניה
כף רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה מעט
מעט גם צילי חריף – לא חובה
כפית סילאן או סוכר לאיזון טעמים
מעט בזיליקום יבש לפורר או 3 עלים טריים קצוצים
אופן ההכנה –
מכינים תערובת הבשר
במעבד מזון טוחנים שום, גזר בצל ומוסיפים ירוקים ואת פרוסת הלחם . טוחנים לתערובת קצוצה היטב.
מעבירים לבשר הטחון , מוסיפים ביצה ותבלינים מערבבים היטב.
יוצרים כדורים ומצפים בתערובת סולת וג׳ריש (בורגול דקדק )
אפשר גם לטבול את הקציצות בקמח רגיל .
לטגן את הקציצות משני הצדדים ולהוציא לצלחת בצד.
בסיר רחב במקביל מכנים רוטב
מטגנים בצל ומוסיפים מנגולד קצוץ סלרי , כרישה , שום ,תפוחי אדמה ועגבניות , מוסיפים גם את הקישוא והדלעת בסוף.
מתבלים בכל התבלינים וברסק.
מוסיפים מים .
מכניסים את הקציצות לרוטב ומבשלים אש נמוכה שעה .