
סיגר מאפה 12 האלים – מאפה יווני חלומי
מנה קטנה ומטריפה !
גם מלוח גם מתוק הכל בביס אחד נהדר וטעים.
הבן שלי היה בחופשה ביוון ושלח לי תמונה של המאפה הזה, כשהוא יושב במסעדה ומתענג עליו.
“אמא את חייבת להכין כזה, זה טעים משהו” …
רצתי למקרר פתחתי את מגירת הגבינות.
הייתה לי גבינת פטה יוונית שקניתי במעדנייה בסופר.
בצק פילו תמיד יש לי מצונן במקרר .
מיד הכנתי את המאפה אבל בקטנה – בצורת סיגרים כי זה ממש קל וכיף לאכול .
סה”כ 3 מרכיבים ויש לכם חטיף יווני להגיש לאורחים שקופצים בהפתעה לבקר, או סתם להתפנק בערב עם צלחת של פירות קיץ.
המאפה היווני במקור הוא מטוגן .
מכיל בצק פילו וגבינת פטה בדרך כלל בצורה ריבועית.
הכנתי סיגרים קטנים ואפיתי בתנור – יצא מושלם.
תלחצו כאן ותוכלו לצפות בסירטון הכנה
המרכיבים-
בצק פילו שמרית
300 גרם גבינת פטה יוונית (יש לקנות בכל מעדנייה בסופרים)
שמן זית לשימון העלים
להגשה דבש
קצח או שומשום שחור ולבן להגשה.
אופן ההכנה –
מורחים עלה בשמן זית ומקפלים לארבע למלבן.
חותכים לחצי ומכל חצי נכין סיגר קטן.
חותכים את הגבינה לפרוסות ברוחב של הבצק.
שמים גבינה בקצה ומגלגלים.
אופים 175 מעלות כ- 20-30 דקות
אפשר לפזר קצח (שומשום) לפני האפיה או אחרי .
שהמאפים יוצאים מהתנור מגישים עם זילוף נדיב של דבש
ומעליו שומשום או קצח.
את הדבש מוהלים ב- כפית מים רותחים כדי שיהיה נוח לזילוף
וואו ביס מושלם –
איזה מאפה כייפי .