
מתכון לסופגניות טבעוניות בגרסה מטוגנת וחגיגית ממש כמו הסופגניות הקלאסיות.
סופגניות שמרים אבל טבעוניות – ללא ביצים ללא חמאה או מוצרי חלב .
שילבתי בבצק טחינה גולמית שמעניקה לסופגניה רכות מושלמת !
בעיני היא מחליפה מצויינת לחמאה שישנה בסופגניות הרגילות.
את הסופגניות הכנתי בטעמים מגוונים כך שתהיה צלחת חגיגית יפה ומרשימה.
בואו להכין סופגניות טבעוניות בקלי קלות,
המצרכים – לסופגניות מיני כ – 20 יחידות
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
1/4 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס שמן
1/4 כוס סוכר
גרידה מלימון
סוכר וניל
חצי כפית מלח
כ- כוס מים
הציפויים –
חמאת בוטנים,פירורי בוטנים ריבה טובה, שוקולד מריר, פירורי אגוזי מלך,
ממרח לוטוס ופירורי עוגיות , תותים לקישוט.
איך מכינים סופגניות טבעוניות ?
מניחים קמח מנופה, שמרים ,סוכר,במיקסר.
משלבים את שאר המרכיבים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש 5 -7 דקות.
מעבירים לקערה להתפחה.
לאחר כשעה התפחה מורידים נפח .
משטחים את הבצק על משטח עבודה וקורצים עיגולים בגודל הרצוי.
משאירים להתפחה של כשעה.
מטגנים בשמן עמוק להזהבה יפה משני הצדדים.
לאחר שהסופגניות התקררו מצפים בציפויים .
לוטוס וחמאת בוטנים מחממים בכלי כמה שניות במיקרו ואחר כך טובלים.
שוקולד מריר להמיס במיקרו להוסיף מעט טחינה גולמית או שמן
תכינו זה יוצא ממש נהדר !
אל תפחדו מהטחינה טעמה אינו מורגש כלל בבצק והיא תורמת לרכות הנעימה שיש בסופגניות החמאה הרגילות.
תכינו וספרו איך יצא
חג שמח !
מתכון לסופגניות טבעוניות מפתיעות בשילוב טחינה !