מתכון לנזיד עדשים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

IMG_5651

נזיד עדשים חורפי

IMG_5648
נזיד עדשים צילום דפנה אוסטר מיכאל

מתכון לנזיד עדשים

 

“הלעיטני נא מן האדום האדום הזה, כי עייף אנוכי “.

 

כך קרא עשיו לאחיו יעקב כשחזר עייף ורעב מעבודתו בשדה.

וכך מכר את בכורתו ליעקב בעד נזיד עדשים, וכל השאר הסטוריה.

ואני טוענת שהוא בטוח היה שווה 🙂 אחרת עשיו לא היה מוותר בכזאת קלות על הבכורה.

הכנתי נזיד עדשים אדום, אדום ,מחמם ומזין .

 

בואו להכין,

 

אם יש באפשרותכם להשרות ולהנביט עדשים זה מצויין.

הנבטה הכי פשוטה – משרים עדשים במים כשעתיים. מסננים מהמים , מכסים 

את הקערה בצלחת אטומה ומכניסים למקרר .

לאחר יומיים העדשים יתחילו לנבוט. כמעט ואין צורך לבשל

ומה שהכי חשוב, הם בריאים יותר .

לא חובה.

 

הנזיד הוא בין תבשיל למרק, סמיך ומלא בירקות

 

IMG_5631

המצרכים- לסיר משפחתי

כוס עדשים מושרות- אפשר כל סוג של עדשים 

1 בצל גדול קצוץ

כרשה קטנה קצוצה

כף שמן זית

 

כל הירקות חתוכים לקוביות

גזר גדול 

עגבניה בשלה גדולה 

פלפל אדום 

קישוא 

תפוח אדמה 

בטטה חתוכה 

רבע דלורית / חתיכת דלעת

2 ענפי סלרי חתוכים גס

2 שיני שום כתושות

כמה ענפי פטרוזיליה

כף רסק עגבניות 

מלח,פלפל לפי טעם

כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית כמון

אם אוהבים חריף יותר אפשר לשלב פלפל חריף או שבבי צ’ילי

 

איך מכינים נזיד עדשים – מרק עדשים חורפי וסמיך ?

בסיר רחב מטגנים את הבצל והכרשה עד להזהבה.

מוסיפים את הירקות החתוכים ומערבבים עוד כדקה.

IMG_5613

מכסים במים רותחים ומשלבים את התבלינים.

מכסים את הסיר ומעבירים לאש נמוכה לבישול של כ-40 דקות.

אם רוצים שהמרק יהיה סמיך יותר ,אפשר לטחון במוט בלנדר חלק מהירקות.

 

IMG_5646

מגישים חם חם ונהנים מכל ביס 

IMG_5636

 

פשוט טעים !

 

IMG_5651

 

כאן מבחר מתכונים טבעוניים 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

 

 

כנסו לכל מתכוני המרקים שלי 

 

מתכוני לייט 

חזרה לדף הראשי !

 

 

הצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק – התפריט היומי 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments